Съдова Хирургия

Съдова Хирургия

Превенцията, диагностика и лечението на венозни заболявания при здравословен, естетичен, профилактичен или причинен от травма проблем.

Преглед и Диагностика включва:

УЛТРАЗВУКОВА СЪДОВА ДИАГНОСТИКА (ДОПЛЕР НА СЪДОВЕ)

ИЗСЛЕДВАНЕ НА ВЕНОЗНА И АРТЕРИАЛНА СИСТЕМА

Склеротерапия

Инжектира се малко количество склерозиращ агент в разширената вена, което предизвиква спазъм и стените й се слепват. Така спазмиралата вена се изключва от кръвообращението и кръвта се насочва към други съседни, нормално- функциониращи вени. Приложима е както при малки разширени вени, така и при по – големи вени.

  • Съществуват 30% вероятност да се наложи повтаряне на процедурата, поради поява на нови разширени клончета.
Ендовенозна лазерна аблация

ЕНДОВЕНОЗНА ЛАЗЕРНА АБЛАЦИЯ е най- модерният метод на лечение на разширени вени. Процедурата е неинвазивна и неболезнена, а възстановяването е бързо. Методът действа чрез фокусирана лазерна енергия, която изгаря вената. Използва се местна упойка, манипулацията трае около 60 мин. Чрез лазерна аблация могат да се лекуват различни заболявания на венозната система, при хронична венозна недостатъчност, големи повърхностни вени

Варицектомия

Варицектомията е хирургична техника за отстраняване на разширени вени. Правят се малки разрези и увредената вена се обработва. Прилага се при по – големи вени и се използва кожен шев за затваряне на разреза.

Мини-Флебектомия

Мини-Флебектомия е премахване на разширените вени с много малки разрези, които не налагат поставянето на кожни конци и не оставят белези. Пациентът се връща към обичайното си дейности веднага.

Цени

Преглед с Ултразвук – 140 лв.

Лазерна Аблация – 2600 лв.

Вторичен преглед – 60 лв.

Склеротерапия – 300 лв.

Екип

Д-р Владимир Масларов

Д-р Владимир Масларов

Съдов хирург

Д-р Владимир Масларов е специалист по обща хирургия и съдов хирург в София с над 24 години медицински опит.