Стриите са едно от най-големите притеснения на дамите в наши дни – те се появяват най-често по бедрата, хълбоците, корема, горната част на ръцете, в резултат на редица причини. Най-често срещаните тук са бременност, хормонални изменения, рязко сваляне или качване на тегло. Дори и да се грижите много добре за кожата си и редовно да използвате подходящата козметика, да внимавате наддаването и свалянето на килограми да се случват контролирано, понякога генетичната предразположеност е това, което предизвиква появата на стрии въпреки всички предприети мерки.

Какво представляват стриите?

Плътните червени, а впоследствие бели следи по кожата са всъщност разкъсани влакна колаген и еластин. 

Как се случва лазерното заличаване на стриите?

Процедурата представлява премахване на най-горния пласт увредена кожа с помощта на най-съвременни лазерни платформи. За апаратните процедури за заличаване на стрии клиника Spectro Ima се доверява на водещите в областта лазери платформи на Alma Lasers.

Апаратните процедури са неинвазивни – това ги прави не само по-безболезнени и с много по-малък (дори никакъв) възстановителен период спрямо хирургичната намеса, а и подходящи практически за всички.

Лазерната терапия работи на принципа на аблацията – това е споменатото по-горе изчистване на увредените повърхностни кожни клетки. Едновременно с това, третирането с лазер подпомага естественото производство на колаген в кожата и подобрява цялостното й състояние.

Сред другите апаратни процедури се нареждат радиочестотните терапии.

Радиочестотният микронийдлинг е апаратна процедура, при която стриите се третират с електроди с микроиглични. Контролираните множествени убождания подпомагат естественото регенериране на кожата и, подобно на лазерната терапия, стимулират естественото производство на колаген.

Кой може да се подложи на тези апаратни процедури?

В Spectro Ima препоръчваме процедурите да се извършват на лица над 18-годишна възраст. При непълнолетните се изисква декларация за съгласие от родител.

Практически всеки може да се подложи на процедурите – противопоказанията са, подобно на други апаратни терапии, кожни инфекции, бременност и кърмене. Неинвазивният характер на лазерното и радиочестотното третиране на стрии позволява то да се прилага при широк спектър от възрасти и състояния на кожата, дори при много светъл или много тъмен тен.

Как да разбера дали терапията е подходяща за мен?

В клиника Spectro Ima всяка процедура се назначава и контролира от висококвалифициран лекар. Преди да се подложите на терапия, представител на екипа ще проведе индивидуална консултация, на която ще оцени състоянието на кожата и ще отговори на всички Ваши въпроси. Не се колебайте да питате – за професионалистите от екипа ни комфортът и здравето Ви са на първо място!

Колко процедури са необходими?

В зависимост от избраната терапия и състоянието на кожата, процедурите са между 3 и 6.

Каква е продължителността на процедурите?

Тя варира в зависимост от размерите на третираната зона. Средното време, което може да се посочи, е 30 минути. Възстановителен период няма, така че спокойно можете да направите процедурата в обедната си почивка и да се върнете към обичайната си ежедневна рутина.

В Spectro IMA се грижим не само за естетическия Ви външен вид – нашата мисия са Вашето здраве и самочувствие във всичките им аспекти.