Колагенови стимулатори

Spectro IMA предлага най-иновативните и безопасни продукти, които стимулират естествения синтез на колаген в кожата на лицето. Тези продукти представляват последно поколение революционни и патентовани технологии, които обещават изключителни резултати при висока степен на безопасност. Като обучителен център, Spectro IMA се стреми да повиши следдипломната професионална квалификация на младите български лекари в областта на инжекционните естетични дерматологични терапии.

Стареенето е процес, който се дължи на промените, които настъпват в различните слоеве на кожата – еластичните връзки, мускулите, мастната тъкан и дори костите. С годините кожата губи колаген и еластин, което води до загуба на еластичност и хидратация. Мастната тъкан намалява и се придвижва към долната част на лицето, мускулите стават по-отпуснати. Този процес започва още в края на 20-те години, със средно намаляване от 1,5% на година. Колагенът е от решаващо значение за кожата, тъй като поддържа нейната стегнатост, еластичност и гъвкавост. С течение на времето, кожата постепенно губи способността си за естествено производство на колаген, което води до разхлабване на кожата и появата на бръчки по лицето.

Какво са колагеновите стимулатори?

Колагеновите стимулатори са продукти, които подпомагат естественото производство на колаген в кожата на лицето. Тези, които използва Spectro IMA, представляват напълно разтворима форма на продукт, който е биоразградим, биосъвместим, биорезорбируем и нетоксичен. Те са във вид на течен инжекционен продукт и не съдържат микрочастици.

Видове процедури

Процедура тип 1 – Gouri

Процедура тип 2 – Karisma

Gouri – Премиум колагенов стимулатор

Напъълно разтворимата форма на поликапролактон, която е биоразградим, биосъвместим, биорезорбируем и нетоксичен, като характеризира Gouri като нов вид инжекционен продукт. Този продукт стимулира синтеза на колаген, който е намален поради естественото стареене на кожата, като същевременно е напълно течен и не съдържа микрочастици.

Патентованата технология на Gouri активира колагенезата чрез използването на напълно разтворима и биоразградима полимерна технология, която преодолява много от ограниченията на съществуващите продукти. Тя стимулира фибробластите, подпомага неоколагенезата и подобрява еластичността на кожата, като резултатът е лифтинг на лицето. Този продукт се отличава с устойчивост и безопасност и се разпространява естествено в цялата област на кожата на лицето.

Резултатът от Gouri е естествено, дълготрайно и устойчиво подмладяване и подобрение на кожата. Той се отличава с висока безопасност и по-малко вероятност за странични ефекти, благодарение на своята напълно разтворима формула.

За постигане на най-добри резултати, се препоръчват 3 процедури с интервал от 4 седмици, като след третата процедура се извършват поддържащи процедури на всеки 3-6 месеца, в зависимост от индивидуалните нужди на пациента.

Karisma – Иновативен биостимулатор

Новаторският биостимулатор, инжекционният мек био филър, е създаден с цел да стимулира естествената регенерация на кожата, подпомагайки подмладяването на извънклетъчния матрикс. Този продукт има дълготраен ефект и е напълно съставен от естествени съставки, което го прави напълно биосъвместим, безопасен и неалергичен.

Индикациите за използване на този продукт включват бърза корекция на несъвършенствата на кожата на лицето, произтичащи от процеса на стареене и загуба на обем, както и за дефиниране на контура на устните, структуриране на подкожната тъкан, запълване на белези от акне и малки посттравматични белези.

Съставът на продукта включва хиалуронова киселина с високо молекулно тегло, рекомбиниран колаген с добавена R-полипептидна верига α1 и карбоксиметилцелулоза.

Синергията на формулата на този продукт повишава производството на проколаген и C-пептид във фибробластите, което допринася за мощния му антиейдж ефект. Той също така инхибира ензима, който разгражда хиалуроновата киселина, като същевременно запазва ендогенната хиалуронова киселина и осигурява хидратираща и възстановителна функция в дълбочина.

За максимален комфорт приложението на инжекционни процедури се извършва след локална анестезия. Този продукт може да се комбинира с ботулинов токсин, но процедурите с динамични филъри и лазерните терапии се извършват с разстояние от 1 месец помежду им.

Извършването на процедурата се осъществява само след консултация с лекар от Spectro IMA.

Цел

• Корекция на несъвършенствата

• Дефиниране на контура на устни

• Структуриране на подкожна тъкан 

• Запълване на белези от акне

• Запълване на посттравматични белези

Резултати

Стимулиране на  фибробластите и неоколагенезата. Подобряване на  еластичността на кожата и резултатът е лифтинг на лицето. Характеризира се с устойчивост и безопасност. Разпространява се естествено в цялата кожа на лицето.

Времетраене

Времетраене

30 мин.

Зони на прилагане

Зони на прилагане

Лице, шия, ръце

Сезонност

Сезонност

Целогодишно

Ниво на болка

Ниво на болка

0-1

Продължителност

Продължителност

до година

Препоръки

Не се препоръчва при:

• Бременност и кърмене

• Автоимунни заболявания