Лазерно премахване на нежелани татуировки

Нежеланите татуировки могат да бъдат безопасно и ефективно премахнати с лазер. В Spectro IMA разполагаме с лазерни системи за премахване на татуировки и пигментни лезии от световния лидер в областта на медицинската естетика – Alma Lasers. Лазерното третиране е бърз и ефективен неоперативен метод, който се извършва само от квалифициран специалист. Процедурите са безопасни и са подходящи за всеки тип кожа, включително такава с по-тъмна пигментация.

По време на процедурата се прилага се комбинация от различни дължини на вълната на лазера, които таргетират различните цветове на татуировките. Високоинтензивните светлинни лъчи разкъсват пигментните частици на пигмента на татуировката, без риск от белези или хипопигментация. Татуировки се създават чрез инжектиране на цветен пигмент в малки и дълбоки дупки в кожата.

Лазерната манипулация е препоръчвана като най-ефективен метод за тяхното премахване. По време на процедурата, импулсите на светлината от лазера се насочват към татуировката, с цел премахване на нейния пигмент. През следващите няколко седмици пигментните частици се изчистват от организма, по естествен начин.

Лазерно премахване на  нежелани татуировки

Harmony XL Pro е лазерна платформа включваща в себе си технология с множество решения за различни дерматологични неразположения. Тя е доказана в мащабни клинични проучвания, с над 65 клинично одобрени от FDA индикации. Лазерът е отлично решение за терапия на лунички, хиперпигментация от различен произход, както и за премахване на татуировки. Системата прецизно отстранява хиперпигментациите, включително и при по-тъмна кожа с тен. Тази модерна технологията се характеризира с голяма прецизност, оптимално абсорбиране на меланина, чрез селективна фототермолиза, като предоставя по-висока терапевтична успеваемост. Работи в различни дълбочини спрямо лезиите и дава резултат от повърхностни до дълбоки лезии, запазва епидермиса незасегнат. Премахва татуировки чрез високоенергиен лазер, който доставя енергия в абсорбционния спектър на широка гама от цветове при съвременните многоцветни татуировки.

ALMA Q-switched лазер премахва и предотвратява появата на пигментации, таргетирайки меланина в по-тъмните области, като изсветлява всички пигментирани слоеве.

Различните дължини на вълната дават резултат от повърхностни до дълбоки пигментни лезии. Не причинява термични увреждания, оставяйки по – светла кожа без петна. Успешното премахване на многоцветни татуировки изисква лазер с голяма мощност с различни дължини на вълните, за да обхване широка гама от цветове. Високоефективен при татуировки в тъмен (черно, синьо), червен (червено, розово, оранжево, жълто), зелен (зелено, синьо, лилаво) спектър. Третирането механично разбива частиците от мастилото при минимално термично увреждане, минимален риск от белег или хипопигментация.

При отстраняване на татуировки са необходими 8-12 брой третирания, в интервали на третиране от 8 до 12 седмици.

При отстраняване на пигментни лезии са необходими 2-4 брой третирания в интервали на третиране от 2 до 4 седмици.

Цел

  • Безопасно и ефективно премахване на нежеланите татуировки
  • Таргетиране на повърхностни до дълбоки пигментни лезии, посредством различните дължини на вълната на лазера
  • Резултатът при лазерното третирането на пигментни лезии, като не причинява термични увреждания, оставяйки по–светла кожа без петна

Резултати

Високоинтензивните светлинни лъчи разкъсват пигментните частици на татуировката, без риск от белези или хипопигментация.

Резултатите могат да се забележат още след първата процедура, а след индивидуална консултация заедно определяме оптималния пълен курс за премахване на нежеланите татуировки, след който виждаме финалния резултат.

Времетраене

Времетраене

до 1 час в зависимост от площта на участъка

Зони на прилагане

Зони на прилагане

Тяло и лице

Сезонност

Сезонност

Зима

Ниво на болка

Ниво на болка

5

Продължителност

Продължителност

Татуировки 8-12 третирания за 8-12 седмици, пигментни лезии 2-4 третирания за 2-4 седмици

Препоръки

Не се препоръчва при:

• Бременност и кърмене

• Склонност за образуване на келоиди