Терапии на акне и белези от акне

Мастните жлези oтделят себум за смазване и водоустойчивост на кожата и космите. Свръхпроизводството на себум и прекомерното отлагане на протеина кератин води до образуване на комедони. Когато е налице колонизация на бактериите (P. acnes) във фоликула и локално освобождаване на възпалителни агенти в кожата със запушване на космените фоликули на кожата се развива акне. То е често срещано състояние, което се характеризира със запушени мастни жлези, пъпки и понякога по-дълбоки кисти или възли, които се появяват по лицето, шията, гърдите, гърба, раменете и горната част на ръцете.

Най-иновативните решения на медицината и технологиите в името на естествената красота.

Квалифицираните дерматолози на Spectro IMA разполагат с пълната гама от модерни ефективни и персонализирани решения в борбата с акнето. Като подходите обхващат рационална медикаментозна, козметична терапия, хидрадермабразио. Химичният пилинг често е предпочитана терапия при активно акне. Разполагаме с най- добрите и доказани апаратни технологии за лечение, както на активно акне, така и на белезите от него. Процедурите са подходящи за всеки тип кожа, няма странични ефекти и постига ясен, гладък тен с трайни резултати.

Решения

Апаратни процедури

Мезотерапии

Пилинги

Инжекционни

Козметика

Harmony XL Pro

HARMONY XL PRO Clear Skin зa лечение на Аcne Vulgaris. Подобрява състоянието на белези от акне, подходящо за всички типове кожа, без странични реакции. Подобрява цялостния вид на кожата. Терапията е неаблативна без време за изчакване за оздравяване. ClearSkin е първата технология, която комбинира неаблативен лазер с едновременно контактно охлаждане и вакуумна технология за безопасно и ефективно лечение на всички форми на акне вулгарис. Лазерната светлина прониква дълбоко в кожата и се насочва към мастните жлези, произвеждащи себум, за да намали свръхпроизводството му. Топлината, която лазерът произвежда, също унищожава бактериите p.acnes, които причиняват акнето. Докато това продължава, вакуумът почиства зоната, като извлича цялата мръсотия, която запушва порите. За да се предпази кожата е  добавено контактно охлаждане. Допълнителната полза от лечението с ClearSkin е, че докато го използваме за лечение на активното акне, топлината, генерирана от лазера, също стимулира производството на нов колаген в кожата, което оказва влияние върху намаляването на белезите от акне и възстановяването на повърхността на кожата. Освен че лекувате акнето си, можете да очаквате да видите по-гладък тен без странични ефекти и трайни резултати. 

Третирането на белези от акне с CO2 лазер, както и с Harmony XL Pro Pixel представлява повърхностна и строго контролирана аблация на кожата, което води до изравняване на белезите. Непосредствено след процедурата кожата е оточна, леко зачервена и има чувство за парене. Тези признаци са преходни и отшумяват бързо. Възстановителният период е сведен до минимум. Лазерното лечение на белези използва фокусирана светлинна терапия, премахва по-стари, повредени слоеве на кожата, така че на негово място да расте нова, здрава кожа.

Подходяща възраст

от юношеска възраст

Продължителност

30 минути

Необходим брой процедури

4-6 през две седмици

Радиочестотетн микронийдълинг

Дерматолзите на Spectro IMA работят със съвременна и модерна технология на радиочестотен микронийдълинг, която им позволява да постигнат високи терапевтични и естетически резултати като въздействат върху кожата по много начини. Системите Agnes, SylfirmX са показани, както за активно акне, така са високо ефективни и при безлезите от акне. Радиочестотното затопляне допълнително стимулира и синтеза на здрав нов колаген с отлични клинични резултати, като в същото време са с по-нисък риск и по-малко болка от хирургичните подходи.

Подходяща възраст

от юношеска възраст

Продължителност

60 минути

Необходим брой процедури

4-6 през две седмици

Квалифицираният лекар на Spectro IMA разполага с пълната гама от модерни и ефективни терапии и ще ви даде решение според индивидуалните ви характерисктики за максимални резултати.