Лазерно премахване на кожни образувания

Премахване на доброкачествени образувания

Едни от най-разпространените доброкачествените кожни образувания са фиброми, папиломи, кондиломи, бенки, брадавици, себорейните кератози и придобитите ангиоми.

Основен приоритет при третирането на избраните бенки, папиломи или брадавици, е определянето на техния произход и каква е вероятността да отключат раково образувание.

Дерматолозите от Spectro IMA извършват обстоен дерматологичен преглед като при необходимост назначават предварително хистологично изследване (биопсия).

Всеки от тях е сертифициран и обучен за терапия с различни лазерни системи, предназначени за използване при естетични и хирургични манипулации за безкръвно премахване на доброкачествени образувания.

Високоенергийната лазерна система постига отлични резултати с голяма прецизност на третиране и контрол на действие. Тя гарантира най-добър профил на безопасност, с намален риск от странични ефекти. Сред предимствата са съкратено време за третиране и по-кратко време за възстановяване.

Вашият квалифициран лекар от Spectro IMA ще Ви разясни всички процедурни грижи, които се изискват преди и след манипулацията.

Лазерно премахване

Системата CO2 с хирургичен накрайник постига оптимални резултати с по-кратко време за третиране на съответната зона, минимално кървене и намалено време за възстановяване на кожата на пациента. С Alma CO2 лазер се цели бързо и безопасно отстраняване на доброкачествени образувания като бенки, брадавици, папиломи, фиброми, ангиофиброми, соларни кератози, епидермални мелазми, сирингоми, мастни хиперплазии, ксантелазми и др.

На мястото на отстраненото образувание се образува коричка, която пада след 1-2 седмици. Зачервяването на околната кожа преминава за 2-4 седмици.

Процедурата се извършва само след консултация с квалифициран дерматолог от Spectro IMA.

Цел

  • Определяне произхода на образуванието
  • Премахване на доброкачественото образувание
  • Възстановяване и регенерация на тъканите

Резултати

Високоенергийната лазерна система постига отлични резултати с голяма прецизност на третиране и контрол на действие. Тя гарантира най-добър профил на безопасност с намален риск от странични ефекти. Сред предимствата са съкратено време за третиране и по-кратко време за възстановяване.

Времетраене

Времетраене

средно 20 мин.

Зони на прилагане

Зони на прилагане

Цялото лице и тяло

Сезонност

Сезонност

Зима

Ниво на болка

Ниво на болка

Умерено

Продължителност

Продължителност

в зависимост от типа на образуванието