Косопад

Косопад – алопеция

Алопеция при мъжете най-често се проявява като начална андрогенна алопеция, най-често засяга фронто-париетална част. Косопадът може да се предизвика и в следствие на стрес, след инфекции и други.

Алопеция при жените най-често се проявява след бременност и раждане, и при дамите стресът е категоричен фактор, хорманалnият дисбалaнс и особено след настъпване на менопаузата.

Най-иновативните решения на медицината и технологиите в името на естествената красота.

В Spectro IMA предлагаме решения за проблеми с косопада, предизвикани от различни причини. Нашите опитни дерматолози, хирурзи и сертифицирани доктори по присаждане на коса ще ви консултират каква е степента и според индивидуалните ви характеристики ще ви насочат към найдоброто индивидуално решение.

Решения

Апаратни процедури

Мезотерапии

Присаждане

Инжекционни

Козметика

Присаждане на коса

Присаждането на коса е безболезнена процедура, която предлага решения при оплешивяване, присаждане на дълга коса, възстановяване на вежди, присаждане на космени фоликули при белези и изгаряния, присаждане на брада, желано окосмяване по тялото.

Метод FUE – представлява безпроблемна екстракция на фоликуларни единици, присадките се екстрахират от окосмената тилна област или от тялото. Донорската област се обръсва, извършва се поединично събиране на присадки със специално устройство, което не оставя линейни белези. След FUE трансплантация на коса остават микробелези под формата на малки червени точки, които стават невидими 12 – 14 дни след процедурата. Използването на този метод се препоръчва като етапи от I до V на косопад според скалата на Norwood.

Процедурата е под локална анестезия. Два дни след процедурата, могат да се приемат перорални аналгетици, но в повечето случаи не се налага.

След процедурата се препоръчва повторна консултация, на която специалистът ще разясни инсрукции за правилно миене на коса и постоперативни грижи.

След две, три седмици, може да се наблюдава леко падане на косми, което е нормален процес и не трябва да плаши пациента.

Търсеният резултат се наблюдава половин година след процедурата.

Подходяща възраст

над 30 години

Продължителност

зависи от зоната

Необходим брой процедури

1 процедура