Криолиполиза

Какво е криолиполиза?

Криолиполизата е неинвазивна терапия за топене на телесни мазнини, която е безболезнена и и без възстановителен период.

Техниката цели да редуцира ефективно локални мастни натрупвания,  като чрез контролирано охлаждане и вакуум, постепенно извлича телесната топлина от подкожните нива на мазнините. Като краен резултат се постига трайно намаляване на способността на организма да съхранява мазнини в определени зони.

В Spectro IMA разполагаме с най-високотехлогичния апарат за криолиполиза – Z Lipo, Zimmer, който комбинира 2 технологии: Вакуум и Изстудяване.

Нормалната температура на мазнините е около 37 C°. По време на терапията, температурата на мазнините спада до под 9 C° (оптимална ~ 4 C°) Време на процедурата е около 60 минути.

Проучванията показват, че 25 % – 35 % от повърхностните мазнини в зоната на третиране биват премахнати от лимфната система в период от 8 12 седмици.

Подходяща е за хора с нормално тегло, като целта е да се подобри силуетът на тялото.

Таргетираното замразяване предизвиква апоптоза на мастните клетки и това води до тяхното унищожаване. Замразяването на мастните натрупвания по време на процедурата е в контролиран и безопасен температурен диапазон, заобикалящата тъкан не реагира към студената терапия по същия начин, както мастните клетки, към които криолиполизата чрез ZLipo е насочена, процедурата е безопасна, нежна и неинвазивна.

Прилага се за зоните с мастни натрупвания: бричове, паласки, бедра, мастни натрупвания по гърба, корем, ръце…

Резултатите са видими и значими след 20-я ден и продължават видимо до третия месец. Пълното разграждане и премахване на мастните клетки по естествен начин отнема от 10 до 12 седмици. Таргетираните зони намаляват от 1,5 до 5 см.  

ZLipo, ZWave – Криолиполиза

КРИОЛИПОЛИЗА Z Lipo И Zwave PRO – Криолиполизата чрез ZLipo системата на Zimmer в комбинацията с мощта на високо-енергийните шокови вълни Zwave Pro завишава резултатите до перфектни – редуциран от мазнини силует, гладка, кожа без целулит и стрии кожа.

Комбинацията на криолиполизата с Zwave Pro води до увеличаване степента и скоростта на редуциране мастните клетки. Като резултат кожата е по-стегната и здрава. Терапията протича безболезнено, кожата се усеща мека и гладка. Комбинацията на криолиполизата с шокови вълни Zwave Pro гарантира: механична и биохимична липолиза (склуптуриране на тялото), регенерация на клетките, редуциране размера на мастните клетки, дългосрочно подобряване на притока на кръв (изграждане на нови кръвоносни съдове), лимфен дренажен ефект, дренаж и изхвърляне на токсини.

Въпреки високия профил на безопасност, криолиполиза не се прилага в някои случаи, като бременност, онкологични заболявания, други тежки системни заболявания. Процедурата се извършва само след професионална консултация с доктор/терапевт на Spectro IMA.

Времетраене

Времетраене

до 60 минути

Зони на прилагане

Зони на прилагане

Бричове, паласки, бедра, гръб, корем, ръце

Сезонност

Сезонност

---

Ниво на болка

Ниво на болка

---

Продължителност

Продължителност

---

Препоръки

Не се препоръчва при:

• Бременност и кърмене

• Онкологични заболявания

• Тежки системни заболявания