Шокови вълни

Какво са шоковите вълни?

Шоковите вълни са форма на звукова, акустична или механична енергия, която има изключително силен ефект. Те стимулират метаболитната активност, подпомагат кръвообращението и производството на колаген.

Освен в естетичната област, тази терапия може да се използва и при проблеми с камъни в бъбреците, прилагайки метода на екстракорпорална литотрипсия с шокова вълна. Уролозите от Spectro IMA са на разположение за консултации и назначаване на подходящо лечение.

В естетичната сфера, резултатът от терапията с шокови вълни включва гладка кожа с по-добра еластичност, минимизиране на целулита и значително намаляване на обиколката на бедрата, по напълно безопасен начин. 

ZWave

Запознайте се с апаратната терапия Z wave Pro на Zimmer. Тази технология е идеална за третиране на големи зони, с доказана безопасност и висока ефективност, потвърдена от клинични проучвания, провеждани през период от цели 35 години, за да предостави оптимални и дълготрайни резултати за всеки пациент.

Целулитът се характеризира с три фази на тежест. Във фаза 0, кожата изглежда гладка при легнало и стоящо положение, но се наблюдава портокалова кожа при всмукване, както и лека загуба на еластичност. Фаза 1 се отличава с гладка кожа в легнала позиция, но целулитът става видим в изправена. Във фаза 2, целулитът е видим както в легнало, така и в стоящо положение. 

Шоковите вълни Z wave на Zimmer дават отлични резултати при целулит, в която и да е от трите фази. В зависимост от неговата тежест се препоръчват различен брой процедури и честота на прилагане, като най-често са нужни между 8-14 сесии, 2-3 пъти седмично.

 • При слаба мускулатура и съединителна тъкан в горната част на ръцете са нужни 8-10 процедури, 2-3 пъти седмично.
 • При слаба мускулатура и съединителна тъкан в долната част на корема са нужни 10-12 процедури, 2-3 пъти седмично.
 • При стрии в областта на ханша са нужни 10 -12 процедури, 2-3 пъти седмично.
 • При стрии в областта на бедрата са нужни 10-12 процедури, 2-3 пъти седмично.
 • При стрии в областта на седалището са нужни 12-16 броя процедури, 2-3 пъти седмично.

Терапията е деликатна, а след нея кожата се усеща мека и с равномерна текстура. Когато се комбинира с криолиполизата Z Lipo на Zimmer, ефектът от редуциране на мастните клетки се засилва, кожата става по-стегната и се постигат изключителни резултати.

Резултати

 • Олекотяване на фиброзните структури
 • Регенерация на клетките
 • Липонекроза
 • Намален размер на мастните клетки
 • Краткосрочно увеличаване на притока на кръв
 • Дългосрочно подобряване на притока на кръв (образуване на нови кръвоносни съдове)
 • Лимфен дренажен ефект, дренаж и изхвърляне на токсини

  Препоръки

  Въпреки високия профил на безопасност на процедурата, има противопоказания като бременност, инфекциозни, онкологични заболявания… Извършва след консултация с доктор/терапевт на Spectro IMA.

  Времетраене

  Времетраене

  ---

  Зони на прилагане

  Зони на прилагане

  Бричове, паласки, бедра, гръб, корем, ръце

  Сезонност

  Сезонност

  Целогодишно

  Ниво на болка

  Ниво на болка

  0

  Продължителност

  Продължителност

  8-16 броя процедури, 2-3 пъти седмично