Мускулна стимулация

Какво е мускулна стимулация?

Електро-магнитната стимулация е безопасна и безболезнена процедура, която помага за извайване на фигурата и увеличаване на тонуса и обема на мускулите.

Spectro IMA разполага с най-иновативната и доказано ефективна технология за мускулна стимулация – Z tone на Zimmer. Това е високоенергийно индуктивно устройство, което стимулира мускулния растеж и оформя тялото, като извършва между 27 000 и 36 000 мускулни контракции по време на процедурата.

Процедурата има множество предимства – неинвазивна, безболезнена и с кратко времетраене (около 20-30 мин.).

Мускулна стимулация

Мускулната стимулация е подходяща при състояния, като мускулна атрофия и може да се използва за подобряване на тонуса на коремните мускули. Процедурата цели укрепване, тонизиране и стягане на мускулните групи в зоните, които се третират, като корема, краката, дупето, бедрата и ръцете.

Препоръчват се между 8 и 10 процедури, провеждани 2 пъти седмично. Общото време на лечение е 3-4 седмици, като е необходимо повторение след 3 до 6 месеца.

Въпреки високия профил на безопасност, процедурата има някои противопоказания, като наличие на метални или електронни импланти в третираната зона, сърдечни пейсмейкъри, бременност и други. Преди да се извърши процедурата е необходима консултация с терапевт от Spectro IMA.

Комбинирането на Z Tone с шокови вълни Z wave дава отлични резултати, като се подсилва стимулирането на съединителната тъкан.

Може да се комбинира също с криолиполиза Z Lipo и други процедури, насочени към редуциране на телесните мазнини, за подчертаване и подобряване на крайния резултат.

Медицинският специалист от Spectro IMA ще Ви предостави подробни насоки относно постпроцедурните грижи и препоръки, съобразени с индивидуалните Ви характеристики. В допълнение, ще препоръча подходяща козметика, отчитайки специфичните нужди на всеки пациент.

Времетраене

Времетраене

40 минути

Зони на прилагане

Зони на прилагане

Корем, крака, бедра, ръце

Сезонност

Сезонност

Целогодишно

Ниво на болка

Ниво на болка

0

Продължителност

Продължителност

8 - 10 процедури, 2 пъти седмично, 3 - 4 седмици