Spectro IV терапия

Spectro IMA предлагаме широк спектър от възможности за нашите клиенти – от здравето до красотата. При нас висококвалифицираните медицински специалисти ще се погрижат с цялостна програма за здраве и красота, чрез интравенозни елексири за сила и енергия.

Най-иновативните решения на медицината и технологиите в името на естествената красота.

Spectro IV (интравенозна терапия) е приложение на активни коктейли и инфузионни бустери директно в кръбообращението за незабавно и максимално усвояване от организма. Предимството на този вид терапия е, че е най-бързият и ефективен начин за доставяне на водно и мастноразтворими витамини, микроелементи, есенциални аминокиселини, антиоксиданти и имуностимулатори до вашето тяло с до 100% абсорбция.

Решения

Интравенозни терапии

Мезотерапии

Пилинги

Инжекционни

Козметика

Spectro IV - Интравенозна възстановителна и енергизираща терапия

Чрез кръвна проба в лабораторията ни, нашият медицински екип внимателно ще анализира вашия дисбаланс на нутриелементи и ще бъде изготвена индивидуална IV терапия за вас.

Клинични показания:

 • стрес, изтощение / чувство на хронична умора /

За хората с модерен и динамичен начин на живот Spectro IV ще редуцира нивата на стрес, ще възстанови енергията и ще подобри концентрацията и фокуса. На хормонално ниво настъпват благоприятни промени в организма. Нормализира се производството на кортизол и кортикостерон, нужни за справяне с нивата на стрес. Повишеният синтез на мелатонин, подпомага регулирането на циклите на съня и качеството му. Производството на серотонин допринася за естествено повишаване на настроението.

 • хранителен или водно-солеви дисбаланс

Качеството на храната е важна за всички, но за хора с дефицит е от изключителна важност да си набавят нужните микро и макро нутриенти. Чрез терапията се осъществява вливането и доставянето им директно в кръвния поток. Този процес заобикаля храносмилателната система, за да осигури по-бързо доставяне до клетките, които се нуждаят от хранителни вещества. Spectro IV помага да се увеличат резервите на витамини и минерали и да достигат до клетките на тялото във нужната концентрация.

 

Подходяща възраст

след 18 години

Продължителност

от 30 минути до 1 час

Необходим брой процедури

за максимален ефект 3-10 последователни процедури

Хидратацията е от съществено значение за здраво тяло и остър ум. IV терапията предпазва от дехидратация, забързва метаболизма и подобрява когнитивните функции.

 • при остри или хронични заболявания

Болестното състояние на организма протича с нарушена хомеостаза и понижено качество и ефективност на жизнените процеси. Интравенозната терапия осигурява нужната хидратация, възстановява нивата на електролитите, които се губят по време на боледуване. Терапията помага на организма да възвърне нормалната хомеостаза и да се намали продължителността на заболяването. Времето на усвояване е по-кратко от това на пероралните лекарства, тъй като инфузията достига незабавно кръвообращението и облекчава симптомите.

Използваните инфузии включват минерални коктейли, оптимални дози витамини и аминокиселини и могат да се прилагат като допълнително към медицинското лечение, освен на остри и на хронични заболявания като множествена склероза, болест на Паркинсон, ревматоиден артрит, мигрена, хроничен синузит и други.

 • при интоксикации с алкохол, медикаменти

Инфузионната терапия е отлично решение при интоксикация с алкохол или медикаментозни продукти. Помага за пречистване и протекция на черен дроб. Облекчават се неприятни и тежки симптоми след прием на алкохол или медикаментозна интоксикация.

 • Подобрява чернодробната функция след увреждане, свързано с алкохол и медикаменти;
 • Подобрява чернодробната стеатоза (омазняване на черния дроб);
 • Подпомага възстановяването при хепатит В и С в комбинация с други лечения;
 • Помага за повишаването на нивата на добрия холестерол (HDL).
 • При отслабена имунна система

Нашата формула оказва имуномодулиращ ефект и увеличава съпротивлителните сили на организма. С високата си концентрация на витамини и мощни антиоксиданти има индиректен противовъзпалителен ефект и е важна за нормалното функциониране на организма след изтощителни състояния

Превантивна грижа със Spectro IV Luxury

Персонализираната IV терапия е предназначена специално за нуждите на пациента, като осигурява необходимата доза от витамини, аминокиселини, антиоксиданти и имуностимулатори за организма.

Чрез кръвна проба в лабораторията ни, нашият медицински екип внимателно ще анализира вашия, дисбаланс на нутриелементи и ще бъде изготвена индивидуална IV терапия за вас.

 • Превенция на младостта

Spectro IV Luxury предлага силен антиейдж ефект и помага за запазване на младежкия вид на кожата и тялото. Благодарение на тази инфузия се стимулира производството на колаген и се забавя неговото разграждане. Изсветляват се пигментните петна и се изравнява по тоналност тена на кожата. Терапията защитава кожата по естествен път от вредните слънчеви лъчи. Осигурява мощен детокс ефект, необходим за поддържане на младо тяло. Засилва когнитивните познания, концентарцията, паметта за млад и остър ум.

 • Превенция на красотата

Spectro IV Luxury има хидратиращ ефект върху кожата и с помощта на антиоксиданти тя е по-еластична и сияйна. Витаминозният коктейл подпомага синтеза на колаген и засилва регенерацията, а мощните антиоксиданти регулират продукцията на меланин за по-равномерен и бляскав тен. Протеиновият синтез се повишава, а производството на повече кератин допринася за здрави нокти, подмладяване на космения фоликул и ускоряване растежа на косата. Осигурява отслабващ ефект, поддържа оптималното тегло и намалява чувството за засилен апетит.

 • Vegan Friendly IV

Интравенозното вливане на витамини и минерали се счита за най-добрия начин за доставяне на хранителни вещества в кръвообращението поради високата им бионаличност. Консултаирайте се със специалист на Spectro IMA в случаите на веган хранене, вегетариантсво, за възможностите да си осигурите балансиран прием на есенциални аминокиселини и липиди.

Подходяща възраст

след 18 години

Продължителност

от 30 минути до 1 час

Необходим брой процедури

за максимален ефект 3-10 последователни процедури