Урология

Урология

Урологията е отделна медицинска специалност, която се занимава с диагностиката, лечението и профилактиката на болестие на отделителната система (бъбреци, уретери, пикочен мехур, уретра), както и на мъжката полова система (простата, тестиси, пенис).

Урологията предлага диагностика и лечение при различни андрогенни болести, проблеми с простата, стрес инконтиненция, еректилна дисфункция, уроинфекции, пиелонефрити, камъни в бъбреците. Уролозите ни извършват процедура по циркумцизия, могат да предложат и естетичен подход в областта на мъжката интимна зона.

Стрес инконтиненция

Стрес уринарна инконтиненция при мъже и жени – представлява неволно изпускане на урина, предизвиква се при физически упражнения, кихане, смях. Причините могат да бъдат разнообразни – отслабена мускулатура на стената на пикочния мехур, инфекции или неврологични нарушения на долни пикочни пътища, хормонален дисбаланс, бременност, раждане, менопауза и други.

Уролозите на Spectro IMA предлагат неинвазивна лазерна съвременна процедура в случаи на лека и умерена степен на СУИ – CO2 лазер, консултирайте с наш лекар.

Камъни в бъбреците

Камъни в бъбреците – Камъкообразуването зависи от начина на живот, хранителен режим, прием на течности и медикаменти, генетични предразположения, други системни заболявания на индивида. Съвременният начин на живот, хроничен стрес, затлъстяване, както и модерните диети с повишен прием на животински белтъци, натрий са основните фактори при нефролитиазата. Нефролитиазата е хронично заболяване с чесотата на рецидивите над 50 %. Честотата на това заболяване драстично се увеличава в последните години. Като в 80 % от засегнатите са белите мъже. Пикът на заболяването е 20-30 годишна възраст при мъже и жени, като при жените се наблюдава и втори пик на 55- годишна възраст.

Spectro IMA предлага Екстракорпоралната литотрипсия е един от най-използваните и най-ефективни методи за разбиване на камъни в бъбреците без болка и нужда от операция.

Еректилна дисфункция

Еректилна дисфункция – определя се като повтаряща се неспособност на мъжа да получи/ задържи достатъчна ерекция за полов акт, състояние, което рефлектира върху физическото и психосоциалното здраве на мъжа. Като средно 5-20 % от мъжете по света страдат от умерена до тежка ЕД. В първото голямо проведено проучване в САЩ, 52 % от мъжете между 40 и 70 години са с лека, умерена до тежка ЕД, в проучване, проведено в Германия – 19,2 % от мъжете между 30 и 80 години са с лека, умерена, тежка ЕД, като този процент се покачва с възрастта. Рискът от еректилна дисфункция нараства с възрастта, 4 пъти по- висок е при мъже на 60 – годишна възраст, отколкото при 40 – годишните, като през последните години възрастовата граница пада значително и честотата на разпростарнение сред младите се увеличава постоянно. Причините са многокомпонентни – хронични заболявания, нездравословен начин на живот, прием на медикаменти, неврологични заболяания, психосоматика.

Spectro IMA разполога с най- модерния лазарен апарат Zimmer за терапия на еректилна дисфункция. Квалифицираните и опитни уролози на Spectro IMA предлагат консултация, с преглед, лабораторни изследвания, диагностика и насоки за лечение.

Андрологична апаратна микрохирургия

В Спектро ИМЕ извършваме андрологични операции, разполагаме с модерни лазери и апаратура за безкръвни или хирургични инванзивни интервенции. Някои от по – честите проблеми, за които можете да намерите съвременно решение при нас:

  1. Обрязване при деца или при Фимоза – състояние, при което свободното оголване на главичката на пениса е затруднено, поради нееластичност и тесен отвор на препуциума (кожата, покриваща главата на пениса)
  2. Късо гемче – кожната гънка, която свързва препуциума със задната част на главата на пениса е анатомично къса и води до затруднено заголване на главата на пениса по време на ерекция
  3. Варикоцеле – абнормено разширение на вените, обвиващи тестиса, води до стерилитет
  4. Хидроцеле – натрупване на течност между обвивките на тестиса, уголемяване на скротума

Запазете час онлайн

Страдате ли от еректилна дисфункция?

Попълни формата и запиши онлайн своя час.

Апаратура

Gentle Pro

Gentle Pro

Zimmer Aesthetics

Иновативна платформа за лечение на еректилна дисфункция чрез шокови вълни. Радиалните шокови вълни подобряват перфузията и образуването на нови съдове.

Екип

Д-р Димитър Блажев, дм

Д-р Димитър Блажев, дм

Урология

Уролог с 16-годишен опит. Автор на научни трудове и на публикации в учебници и сборници. Доктор по медицина от 2014 г.