Химични пилинги

Видове пилинг

Spectro IMA разполага с най-модерните технологии и продукти за химичен пилинг, за да гарантира на клиентите си най-високо качество и индивидуален подход.

 

 • ENERPEEL — революционна пилинг технология
 • PQAge Evolution — пилинг от ново поколение
 • ZK Face – 3-фазен пилинг с биореструктуриращ ефект
 • V Bianco — антипигментно действие с мощен антиейдж ефект

ENERPEEL

PQAge Evolution

ZK Face

V Bianco

Какво е химичен пилинг?

Химичният пилинг е процедура, при която се цели премахване на повърхностните слоеве на кожата чрез използването на различни органични киселини с различна сила на действие. Резултатът от пилинга включва тонизиране на кожата, изравняване на нейния релеф, намаляване на бръчките и помощ при отстраняването на пигментации, белези и следи от акне.

Пилингът стимулира химичното ексфолиране на кожата, като дълбочината на ексфолиацията зависи от вида на използваната киселина, нейната концентрация, техниката на нанасяне и състоянието на кожата на пациента. Различните химични пилинги се използват при различни кожни проблеми и водят до обновяване и видимо подмладяване.

 • Повърхностният химичен пилинг има за цел да коригира фините бръчки, сухата кожа и леките пигментации, като в същото време свива порите.
 • Средно-дълбокият химичен пилинг оказва влияние върху по-дълбоките линии и бръчки, редуцира белезите от акне и премахва по-тъмните пигментации.
 • Дълбокият химичен пилинг е насочен към корекция на дълбоките дефекти по кожата.

Дерматологът на Spectro IMA ще консултира и избере подходящия продукт за пилинг в зависимост от индивидуалните нужди на пациента, характеристиката на кожата и спецификата на конкретния проблем.

Химичният пилинг е третата най-често прилагана неинвазивна козметична процедура в САЩ поради отличните резултати, които постига. Процедурата включва използване на химични агенти, които предизвикват контролирано ексфолиране и денатурация на протеините в епидермиса и дермиса, стимулирайки образуването и отлагането на нов дермален колаген и еластин, както и реорганизира структурните протеини и дермалната съединителна тъкан.

Резултатът е цялостно подмладяване чрез уплътняване на епидермиса, увеличаване обема на дермата, намаляване на количеството и качеството на бръчките, белези от акне и подобряване на диспигментацията.

Химичният пилинг се прилага при пигментни проблеми като лунички, мелазма, лентиго, възпалителни реакции като акне и розацея, белези и до средно дълбоки бръчки. За различните индикации е необходим различен по вид пилинг, съдържащ оптимална комбинация от агенти.

ENERPEEL

ENERPEEL® технологията гарантира контролирано и ефективно химично, биохимично и физиологично атравматично действие. Съдържа патентовани съставки за по–добро, равномерно проникване на агентите, което осигурява отлични резултати.

В проведено проучване степента на абсорбция на гликоловата киселина се е увеличила с повече от 100% в комбинация с ENERPEEL® технология.

Enerpeel MA (манделова киселина 40%; MSM)

Индикации – розацея, след лазерни процедури, при чувствителна и хипер реактивна кожа с наличие на хипер пигментации, хроно и фотозастаряване от лека степен.

Дълбочина на ексфолиране — много повърхностно, повърхностно.

Enerpeel PA (пировикова киселина 50%)

Индикации — себорея, лека актинична кератоза, умерено хроно и фотостареене.

Дълбочина на ексфолиране — повърхностно, средно.

Enerpeel SA (Салицилова киселина30%; Триетил цитрат; Етил линолат; Gt-Peptide-10)

Индикации — комедони, акне.

Дълбочина на ексфолиране — повърхностно, средно-повърхностно.

Време за нанасяне преди неутрализация — до 5 мин. в зависимост от реакциите на пациента.

При различните видове пилинг необходимият брой сесии за един курс са 1-4, с интервал от 10 дни помежду им и 2-3 броя цикли на година.

Enerpeel JR (sалицилова киселина 15%; млечна киселина 20%; резорцин 14%)

Индикации — себорея, лека хиперпигментация, лека актинична кератоза, умерена хиперкератоза, умерено/тежко хроно фотостареене.

Брой сесии за един курс — 1-3, с интервал поне 14 дни една от друга и 3 броя цикли за една година.

Препоръки

Въпреки високия профил на безопасност на химичния пилинг, тази процедура не се прилага при алергия към някой от агентите, бременност и др. Извършва се само след консултация с доктор/терапевт на Spectro IMA.

ZK Face

ZK Face е решение, подходящо за всеки фототип кожа и може да се адаптира според идивидуалните нужди на пациента. Съчетава 3 фази, 6 функционални компонента и 10 крайни действия.

3-те комбинирани фази включват: Superficial transparent oily liquid phase, Opalescent intra-gel liquid phase, Silky aqueous liquid phase. Всяка съдържа специфични съставки, комбинацията от които може да работи синергично според специфичните нужди на кожата. Полученият след смесването гел е лек и ефективно се прилепя към кожата, за да изпълни дермо-рекунструиращата си, ревитализираща и разкрасяваща функция.

6-те функционални компонента на фазите включват: предпазващо масло, модулна киселина, антиоксидант, подхранващ, биостимулиращ и противовъзпалетилен компонент.

10-те действия върху кожата съчетават: изолиране от атмосферното влияние, образуване на защитен филм, кератолитичен, регенериращ и стимулиращ ефект, противовъзпалително и хидратиращо действие, директен рецептор, защитен антиоксидант, лифтинг.

Подхранващият комплекс съдържа смес от проколагенови аминокиселини, комбинирани със стимулиращия ефект на витамин С и съдоразширяващия ефект на витамин В3. Също така съдържа растителни стволови клетки и смес от хиалуронови киселини с ниско молекулно тегло.

Препоръки

Въпреки високия профил на безопасност на химичния пилинг, тази процедура не се прилага при алергия към някой от агентите, бременност и др. Извършва се само след консултация с доктор/терапевт на Spectro IMA.

PQAge Evolution

PQAge Evolution e пилинг от ново поколение, резултат на задълбочени проучвания на Promoitalia. Иновативен, безопасен и лесен за употреба пилинг.

PQAge Evolution комбинира в себе си trichloroacetic acid, стабилизирана в дозирано количество urea peroxide, която оказва силно регенериращо действие върху дълбоките слоеве на дермата. Комбинация на активните компоненти прави PQAge Evolution в деликатен и неагресивен пилинг, който може да се използва целогодишно.

Индикации — ревитализиране на лице, шия, деколте, вътрешна повърхност на бедра, ръце, повлияване на стрии, акне, пресни белези, дисколорация на кожата.

 

 • PQAge Evolution е революция в биоревитализацията:
 • без травма от убождане
 • без болка
 • незабавен и видим стягащ и лифтинг ефект
 • продуктът не е фотосенсибилизиращ

Състав: Trichloroacetic Acid (TCA) 30 – 35%, Urea Peroxide 2 – 5%, Coenzyme Q10 1 – 5%, KojicAcid, Mandelic acid 5 -10%, Glyne complex.

Резултати

 • мощен лифтинг ефект
 • възможност за целогодишна употреба
 • възможност да се третират всички типове кожа
 • мощно анти-вирусно и анти-бактериално действие

Препоръки

Въпреки високия профил на безопасност на химичния пилинг, тази процедура не се прилага при алергия към някой от агентите, бременност и др. Извършва се само след консултация с доктор/терапевт на Spectro IMA.

V Bianco

V Bianco е пилинг за локално приложение с антипигментно действие и с мощен антиейдж ефект.

 Цялостно решение, което повлиява позитивно най-често срещаните несъвършенства по кожата, свързани с хиперпигментация. Благодарение на активните си съставки, насърчава ефективна и бърза регенерация на кожата.

Съдържа трансексамова киселина, глутатион, който има мощно антиоксидантно действие, резорхинол, genowhite tm, Azeloglicina®, както и класически микс от киселини.

 Мултикомпонетната система за максимални резултати Radiance Solution се прилага с Roller Tip, снабден с микроигли. Използва се също WhitePaste, обогатена с активни съставки, и постпроцедурен Amber Serum и хипопигментен гел за домашна грижа V Bianco Home.

Процедурата се извършва  на всеки 15-20 дни, 5 пъти повторение, а продуктът за домашна грижа се нанася всеки ден.

Препоръки

Въпреки високия профил на безопасност на химичния пилинг, тази процедура не се прилага при алергия към някой от агентите, бременност и др. Извършва се само след консултация с доктор/терапевт на Spectro IMA.