Здравословният начин на живот е философия, към която се обръщат много хора, а една от основните цели тук е постигането на добър, хармоничен външен вид. Много често обаче, въпреки избягването на преработени храни и включването на повече плодове, зеленчуци, дори суперхрани в менюто и спазването на добър режим на тренировки и почивка, определени мастни депа се оказват практически невъзможни за елиминиране. За това е отговорен генът, борбата срещу който се оказва много по-трудна от очакваното.

Прибягването до пластичната хирургия обаче притеснява повечето хора.

Естетичната хирургия е такава като всяка друга – разбираемо е, че инвазивните процедури с възможните усложнения, болничен престой и дълъг възстановителен период Ви плашат. Липосукцията е, разбира се, възможност за скулптиране на тялото и целенасочено елиминиране на мазнините там, където здравословното хранене и спортът се оказват безсилни, но сякаш аргументите “против” надделяват над тези “за”. 

Развитието на съвременната естетична медицина обаче достига до равнище, при което криолиполизата е достъпната неинвазивна процедура – алтернатива на липосукцията.

Сама по себе си тя представлява замразяването на мазнините в определена част от тялото и е подходяща за хора с нормално тегло. Обикновено, температурата на мазнините в тялото е около 37 градуса по Целзий. По време на процедурата те се охлаждат от 6-9 градуса така, че да се разградят след това естествено и да бъдат изхвърлени от тялото. 

Факт е, че усещането по време на криолиполизата не може да се нарече приятно – областта се изстудява много, изтръпва. Възможно е след края на процедурата да има лек дискомфорт, зачервяване, при някои по-деликатни кожи дори малки синини.

 Криолиполизата не е операция – не се прави под упойка, не е свързана с оставане в болница, не възпрепятства по никакъв начин ежедневната работна и спортна рутина.

Това означава, че, да, криолиполизата е безопасна процедура. Нещо повече – за нея можете спокойно да запазите час дори в обедната си почивка. 

Методът е изцяло неинвазивен, няма убождания, разрези, анестезия от какъвто и да е вид не е необходима. Така на практика за изключени и възможностите да възникне инфекция или да се получи алергична реакция. 

Чрез криолиполиза можете да скулптирате буквално всяка зона, която Ви притеснява – коремът, бедрата, ръцете, двойната брадичка и други области. 

 Основният ефект от терапевтичното замразяване на мазнините е, че тялото ги изхвърля естествено.

Това е и есенцията на безопасността на самата процедура. Трябва обаче да знаете, че резултатите няма да бъдат видими незабавно – естественото отделяне на мазнините става за най-малко четири седмици, а оптималното състояние на третираната зона се достига след 2-3 месеца.

 Ако се колебаете дали криолиполизата е подходяща за Вас, експертите от медицински център Spectro IMA ще отговорят на всичките Ви въпроси по време на индивидуална консултация.