В наши дни времето е ценно, а грижата за себе си – ценност. Ето защо съчетаването на двете в едно е основно желание на много хора. 

Когато става дума за премахване на нежеланото окосмяване, всеки от нас има в ума си поне няколко зони, за които иска дълготраен ефект, без обаче процедурите да бъдат времеемки и да се налага да се повтарят често. Това е валидно не само за дамите, но и за много господа, които искат да се погрижат за тялото си. 

Лазерната епилация на цяло тяло е разумно решение за всички, които имат желание да се сдобият с трайно гладка кожа. 

Обикновено обаче поради различни причини клиентите предпочитат обезкосмяването да се случва зона по зона. Причините са различни – финансови, притеснение дали наистина ефектът е толкова добър, колкото го представят професионалистите, липса на време… списъкът може да бъде продължен с още много контрааргументи.

Кои обаче са най-добрите причини все пак да изберете процедурите за цяло тяло?

В крайна сметка, третирането на цяло тяло спестява време.

Факт е, че то продължава до 2 часа, докато една зона може да отнеме между 5 и 20 минути в зависимост от големината и структурата на кожата и косъма. Рядко обаче, веднъж възползвали се от предимствата на лазерната епилация, клиентите остават с една зона, която обезкосмяват по този начин. Нещо повече – най-често комбинацията крака-подмишници-бикини зона е предпочитана, а към нея може да се добавят и ръце или лице (или най-малкото горна устна). Така, ако сумирате времето, необходимо за посещение на Вашия център за лазерна епилация за всяка зона поотделно и прибавите координирането на процедурите, времето за ограничаване излагането на слънце за всяка от тях, ще се убедите, че прилагането на една обща за цяло тяло е много по-добро решение.

Колко време след лазерна епилация на цялото тяло не бива да се излагате на слънце?

Предвид факта, че обезкосмяването на цялото тяло често е свързано с почивки и плаж, това е въпрос, чийто отговор със сигурност Ви интересува. Специалистите препоръчват да ограничите излагането на епилираните зони за 10 дни след процедурата, за да се избегнат пигментни петна и дискомфорт.

Каква е болката и времето за възстановяване след процедура на цялото тяло?

Предвид напредването на технологиите и факта, че в Spectro IMA залагаме на най-модерните и висококачествени лазери, а специалистите, които извършват процедурите, непрекъснато надграждат своите знания и умения в областта, спокойно може да се каже, че дискомфортът е сведен до минимум, а време за възстановяване на практика не е необходимо. Буквално след приключване на процедурата можете да се върнете към обичайните си ежедневни дейности.

Разбира се, прилагането или не на лазерна епилация на цялото тяло не е универсално решение – то се прилага спрямо желанията и нуждите на клиентите. Не се притеснявайте да обсъдите Вашите с професионалистите на Spectro IMA!