В Мрежата информацията за различни процедури за подмладяване, контуриране, скулптиране на лицето и тялото е в изобилие. Независимо дали става дума за най-модерните технологии, които позволяват неинвазивно попълване на бръчки на челото, за минималната, обратима намеса на филърите за подчертаване на контурите или за виртуозната работа на пластичните хирурзи, можете да прочетете стъпките, показанията и противопоказанията и да се убедите кои точно процедури са подходящи за Вас.

Преценката Ви обаче невинаги може да бъде точна.

Няколко основни причини могат да бъдат посочени тук – на първо място, често широкодостъпните материали са всъщност маркетингова информация, целяща да “продаде” определени процедури. На второ, повечето статии посочват общи положения, а това какво е подходящо за всеки отделен пациент зависи от множество индивидуални особености. На трето място, в множество козметични студия ще изпълнят без възражения процедурите, които посочите, че искате без допълнителна оценка на рисковете или целесъобразността им, което невинаги ще доведе до търсения от Вас ефект. Напротив, възможно е да Ви травматизира. 

Така се откроява ролята на квалифицираните медицински специалисти.

С навършването на 25-30 години много хора започват да се притесняват, че губят свежестта на лицето си. Появяват се първите фини линии, а кожата вече не е толкова еластична. Тук започва мисленето за подлагане на процедури за премахване на бръчки, което обаче понякога достига и до сериозни крайности.

Консултацията с квалифицираните дерматолози на Spectro IMA се отнася както до физическите, така и до психичните измерения на естетичните и козметични процедури. Когато става дума за вида на лицето, всеки не само иска свежест и младежко излъчване, но и се страхува от възможни негативни ефекти, тъй като те трудно могат да бъдат скрити. Медицинските специалисти не само ще препоръчат необходимите намеси и грижа за кожата преди и след тях, но и ще Ви помогнат да се справите със страховете и колебанията си, естествени особено когато за първи път се подлагате на естетични корекции. Нещо повече – ще осигурят естествен, елегантен, хармоничен вид. 

Премахването на бръчки е една от най-търсените услуги.

Запълване на бръчки на челото, корекция на “пачи крак” или мимически линии, или всичко наведнъж – това са най-често срещаните желания на пациентите, свързани с естественото притеснение от остаряването.

Прилагането на една или друга процедура за премахване на бръчки обаче не бива да бъде водено само от емоционални мотиви, нужно е да се направи преди това обективна оценка на състоянието на кожата, както и на общото здравословно състояние на потенциалния пациент. 

Да се доверите на лекар не означава, че боледувате – означава, че се грижите едновременно за здравето и красотата си, което е водещо за нас в Spectro IMA.