Кожата в областта около очите е изключително фина. Едновременно с това, непосредствената близост до важен сетивен орган често е една от причините, поради които хората се притесняват да ползват специализирани козметични продукти. Тези кремове, маски, серуми и хидратанти пък, които са част от ежедневния ритуал за здраве и красота най-често вървят с изричното предупреждение да се избягва точно деликатната зона около очите. Така, в крайна сметка, тъничката кожа остава необгрижена, което, наред с особеностите й, води до факта, че един от първите издайници на възрастта са именно бръчките в тази област. 

Процедурите за бръчки около очите са достъпни и за хора под 30те.

Безопасните, безболезнени апаратни процедури за бръчки около очите могат да се прилагат и при хора под 30 годишна възраст – макар че именно 30те са границата, която препоръчват дерматолозите да изчакате, преди да започнете с терапиите. 

В сравнение с другите методи за коригиране на бръчки около очите, лазерното третиране е най-щадящо, а, наред с фините линии, се справя и с проблеми като пигментни петна, отпускане на клепачите и други, допринасяйки за подобряване общото състояние и вида на кожата около очите. 

Подлагането на терапии не отменя необходимостта от ежедневна грижа.

Апаратните процедури за бръчки около очите, колкото и да се приближават до рутинната грижа, се правят само след консултация със специалист дерматолог. Използвайте пълноценно тази среща с лекарите на Spectro IMA, за да зададете своите въпроси относно ежедневния ритуал за грижа за кожата около очите. За оптимални резултати от терапиите професионалистите могат да Ви препоръчат козметични продукти, подходящи за Вашата възраст и кожа и съвместими с ефектите, които търсите от самите процедури. 

Поговорете с дерматолога за това колко е важна ежедневната хидратация на зоната около очите и споделете Вашите притеснения във връзка с чувствителност към определени продукти, както и всеки предишен положителен или отрицателен опит, свързан с грижата за тази деликатна зона. Така ще получите персонализиран съвет, който да подобри външния вид на кожата, да намали бръчките, да работи заедно с апаратните процедури срещу бързата поява на нови и, от тук, да повиши самоувереността Ви. 

 

Процедурите за бръчки около очите, колкото и достъпни да са те, не отменят основната грижа за кожата. Двете части на ритуала за здраве и красота се допълват взаимно и взаимно усилват положителните си ефекти. Ето защо не бива да считате апаратните терапии за заместител на козметиката – двете вървят ръка за ръка. Ако бръчиците и фините линии в деликатната област Ви притесняват, свържете се с клиника Spectro IMA за консултация – ще получите лично отношение, консултация за решения и продукти, подходящи конкретно за Вас.