Още с навършване на 25 години дамите (а вече все по-често и господата) започват да оглеждат лицата си зона по зона за издайнически следи от остаряване. Челото е една от тези издайнически части, където възрастта най-бързо проличава и, съответно, представлява сериозно притеснение за хората, които искат да изглеждат млади максимално дълго време.

Бръчките по челото се появяват в резултат от мимиките, които използвате ежедневно.

Лицето – устните, бузите, веждите, носът, брадичката – предоставя огромен спектър от възможности за изразяване на всякакви емоции, от най-силно положителните до най-негативните. Разтягането в широка усмивка, учуденото повдигане на веждите, потрепването на носа при наличието на неприятна миризма, замисленото или гневно сбърчване са действия, за които едва ли се замисляте, но повтаряте под влияние на чувствата всеки ден, многократно. Така се образуват и хоризонталните и вертикални линии по челото.

В клиника SpectroIMA можем да Ви предложим редица решения в зависимост от желанията Ви и нуждите на кожата Ви.

Апаратните и инжекционните решения за изглаждане на бръчки по челото се прилагат след внимателна индивидуална консултация с нашите висококвалифицирани дерматолози.
Лазерното премахване на бръчки и микронидлингът са апаратните процедури, подходящи за пациенти над 30 годишна възраст. Всяка от тях продължава по 15 минути, а най-добри резултати се наблюдават след прилагане на серия от 4 третирания.

Инжекционните решения за попълване на бръчки по челото включват ботулинов токсин, хиалуронови филъри, колагенови стимулатори и биорезорбируеми конци. Последните два варианта не само имат лифтинг ефект на момента, а и стимулират естественото производство а колаген и еластин в кожата така, че тя възстановява и запазва за по-дълго не само младежкия си вид. Мимиките на лицето също остават изразителни, което прави хиалуроновите филъри, колагеновите стимулатори и биорезорбируемите конци по-предпочитани в сравнение с ботулиновия токсин. Той, от своя страна, поддържа мускулите в областта на челото трайно релаксирани – това означава, че те не се съкращават, а лицето по тази причина губи част от мимиката си там, където е инжектиран токсинът.

Апаратните процедури за изглаждане на бръчки – бързи, безболезнени, без синини и болничен престой и не изискващи да променяте ежедневната си рутина, стават много привлекателни за все повече пациенти. Инжектирането на филъри за попълване на бръчки на челото си остават класика в естетичната дерматология, но и тази област непрекъснато се развива в посока подпомагане на естествените процеси в организма.

Към каквото и да се насочите обаче не забравяйте, че предписването и реализирането на процедурите трябва да бъде само от висококвалифициран медицински специалист. Екипът на SpectroIma от надеждни лекари е насреща за въпроси и индивидуална консултация – доверете се на професионализма ни!