С развитието на технологиите в областта на естетичната дерматология се появяват нови уреди и понятия, които звучат често плашещо за хората извън бранша. Когато обаче търсите неоперативни решения за повдигане и подмладяване на кожата или третиране на някои състояния и заболявания, неминуемо се натъквате на редица процедури, които предизвикват още повече въпроси. 

Микронидлингът е революционна радиочестотна процедура, която действа чрез специално премерени миниатюрни убождания на границата между епидермиса и дермата.

Чрез специални накрайници миниатюрните игли нанасят множество почти неусетни убождания в секунда, без обаче да нарушават повърхностния слой на кожата. Самите уреди позволяват вкарване и на активни вещества по време на процедурата, а целенасоченото, премерено травматизиране, което предизвикват игличките, стимулира естествените възстановителни процеси на кожата.

Така в резултат тя сама синтезира здрави влакна колаген и еластин, което води до видимо стягане, подмладяване, подчертаване на естествения младежки контур на лицето. 

Процедурата не е болезнена, но все пак, в зависимост от индивидуалното състояние, можете да изпитате известен дискомфорт.

Той обаче е изцяло в границите на търпимото, не се налага употреба на анестезия, което означава, че практически веднага след процедурата можете да се върнете към обичайните си ежедневни задължения. 

Важно е обаче през периода на възстановяване – следващите 2-3 дни – да използвате висококачествени слънцезащитни продукти.

 Подобно на други процедури, които стимулират естествените процеси в организма, и при микронидлинга ефектът се разгръща във времето.

Видими резултати има и веднага след процедурата, но, тъй като самият процес на производство на колаген и еластин в кожата се разгръща във времето, и за ефекта от микронидлинга е валидно същото. 

За максимален резултат се препоръчва провеждането на между 3 и 6 процедури през 3-4 седмици, в зависимост от третирания проблем и общото състояние на кожата. 

Процедурата се прилага само след консултация с дерматолог от екипа на Spectro IMA.

Екипът от професионалисти в областта на естетичната дерматология, с който клиниката разполага, е изключително високо квалифициран. Нашите лекари ще проведат индивидуална консултация, за да преценят дали процедурата е подходяща за Вас и да предпишат съответната схема. По време на прегледа ще можете да зададете всички въпроси, които Ви интересуват, да споделите и притесненията си, ако имате такива.

Тъй като всеки пациент реагира по свой собствен начин на терапията в зависимост от особеностите на кожата си, дерматологът най-точно ще Ви обясни какво да очаквате и как да се грижите за себе си преди и след процедурата. Тук се включва и препоръка за конкретни висококачествени козметични продукти.

Грижата за кожата и естетичните процедури всеки ден достигат нови висоти – в Spectro IMA се грижим последните достижения на технологиите да са достъпни за нашите пациенти!