Двойната брадичка е един от недостатъците, който притеснява най-много хора, и жени, и мъже. Това обаче е зона, чието таргетиране чрез упражнения, масажи или други терапии за подобряване на външния вид е трудно, а резултатите се проявяват много бавно. Липосукцията обаче, на пръв поглед, звучи като много крайно и дори притеснително решение. С напредването на технологиите в естетичната медицина и хирургия, това вече не е съвсем вярно.

Какво представлява двойната брадичка?

Това понятие обозначава натрупването на мазнини под брадичката и/или в горната част на шията. Ефектът се дължи на бързо, значителни колебания в теглото, отпускане на кожата и мускулите в областта на лицето и шията, генетична предразположеност или комбинация от тези фактори.

Липосукцията на брадичката вече протича много по-леко.

По същество липосукцията е хирургична интервенция и се извършва задължително от квалифициран за това лекар. В класическия й вариант през малки разрези (около 25 мм. в диаметър) се вкарва канюла, която изсмуква механично мастните клетки. Броят на разрезите се преценява спрямо състоянието на пациента и това дали липосукцията ще се комбинира с други процедури.

Клиника Spectro IMA прилага и качествено нов, високотехнологичен метод за липосукция на брадичката – лазерна липосукция. Тук отворите в кожата са по-малки, канюлата – по-фина, а лазерният лъч унищожава мастните клетки по време на процедурата, което улеснява допълнително изсмукването впоследствие на втечнената мазнина с помощта на вакуум.

Възстановителният период не е дълъг.

2След липосукция на брадичката, ако всичко протече без усложнения, можете да се върнете на работа след около седмица. Лекарят Ви ще се погрижи за третирането на зоната след интервенцията – ще предпише мехлем за максимално бързо зарастване на раничките от отворите и, ако е необходимо, препрарат, който да Ви помогне да се справите с неприятното усещане и болката след процедурата.

Най-често тя се прави с местна упойка, а отворите нямат нужда от шевове при лазерната операция.

Лазерната липосукция подпомага бързото естествено регенериране на тъканите.

По време на процедурата лазерният лъч работи на ниво дълбока дерма – той подпомага естествения синтез на колаген и подмладяването и стягането на кожата в зоната на интервенцията.
Така лазерната липосукция се превръща и в мощна подмладяваща процедура, което обаче може да доведе след себе си известен дискомфорт. След края на интервенцията може да се появи лек оток и/или посиняване, усещане за болка и изтръпналост на мястото.

Регенерацията на тъканите ще продължи дълго.

Лазерната терапия предизвиква значителни естествени процеси на подмладяване на кожата, които разгръщат ефекта си в следващите 12 до 24 седмици след липосукцията на брадичка. Това означава, че контурите на лицето с времето стават по-дефинирани, а кожата – по-стегната и гладка.

За да се максимизира този ефект, консултирайте се с Вашия лекар за подходящи упражнения и/или масажи за подчертаване овала на лицето.

Пластичната хирургия разчита на новите технологии, за да Ви предложи по-добри резултати с по-малко болка, по-кратък възстановителен период и по-малко странични ефекти и опасности за общото здраве при интервенциите. Добрият лекар обаче тук има водеща роля – доверете се на професионалистите на Spectro IMA!