Запълването на бръчки в наши дни представлява почти рутинна процедура, на която се решават все повече хора. Особено за дамите, които са несъмнено по-суетната, но и повече претеглящата ползите и негативите част от човечеството, да изглеждат добре, но не и на цената на опасност за здравето си, е много важно.

Несъмнено, самото обмисляне на поставянето на филъри е свързано с появата на множество въпроси и търсенето на техните отговори първо в Мрежата. В това няма нищо лошо, но не пропускайте да ги зададете и на Вашия лекар след това!

Запълване на бръчки

Ще имам ли синини и отоци?

В повечето случаи синини и леко подуване на мястото на убожданията има, но това е напълно нормално. Тези ефекти се проявяват във връзка с травмите на меките тъкани, които неминуемо се получават при убожданията. Те обаче не означават нито, че лекарят не си е свършил добре работата, нито че филърът е с ниско качество.

Синините и отоците не са фрапантни в повечето случаи и отминават до няколко дни след процедурата.

Ще ме боли ли по време и след процедурата?

Неминуемо думите “инжекция” и “болка” се свързват в съзнанието Ви. Фактът, че филърите се поставят на различна дълбочина чрез игла или канюла, означава, че запълването на бръчките по този начин е придружен с известен дискомфорт. Степента му обаче до голяма степен зависи от прага на болка на всеки човек.
Тук отново се откроява необходимостта да се доверите на опитен дерматолог, каквито са лекарите на Spectro IMA. Спрямо индивидуалните Ви усещания медицинският специалист ще прецени какъв начин на поставяне да избере.

Кога не бива да се подлагам на процедури за запълване на бръчките с филъри?

Това е въпрос, на който най-добре ще Ви отговори лекарят, който Ви консултира още преди извършване на процедурата. В общия случай обаче, пречките за използване на филъри са следните:

  • бременност и кърмене;
  • алергии към някоя от съставките на избрания продукт;
  • някои автоимунни и хронични заболявания (дори и не свързани с кожата);
  • възпалителни процеси на местата, където ще бъдат убожданията;
  • употребата на някои лекарства и хранителни добавки, особено свързани с повишен риск от кървене.

Как да разпозная добрия дерматолог, на когото да се доверя?

Преди да пристъпи към запълването на бръчките, особено при първа процедура, медицинският специалист ще Ви зададе редица въпроси, свързани с общото Ви здравословно състояние – за режима Ви на хранене, за това дали имате някакви заболявания или фамилна обремененост, за това дали вземате определени лекарства или хранителни добавки, кога последно сте приемали такива и други.

Добрият дерматолог ще отдели достатъчно време да се запознае с Вашите нужди, включително ще се погрижи за психичното Ви състояние, отговаряйки търпеливо на всички възникнали въпроси.