Още в края на 20те години, когато, разбира се, се чувствате твърде млади, за да мислите изобщо за процедури като контуриране на лицето, започва загубата на колаген в кожата. Този факт звучи плашещо, но е само част от естествените процеси на стареене. Загубата на колаген е отговорна за намаляването на еластичността на кожата, гъвкавостта и силата на мускулите – оттук следва и “размиването”, отпускането на чертите на лицето. Именно подобряването на вида на кожата, възвръщането на рязкостта на чертите и стегнатия вид се търси чрез различни процедури за контуриране на лицето.

контур на лицето

Този тип продукти се резорбират и разпространяват естествено в цялата кожа на лицето.

Със сигурност сте виждали резултати от поставяне на инжекционни терапии и филъри, които далеч не представляват естетична гледка. Това не може да се случи при колагеновите стимулатори, сложени внимателно от квалифицираните медицински специалисти на Spectro IMA. 

Продуктите се резорбират изцяло, след като естествено се разпространяват в цялата кожа на лицето. Терапията има трайни, устойчиви резултати. Оптималния брой процедури, както и това кога е необходимо да се правят поддържащи такива, се уточнява с дерматолозите в клиниката спрямо състоянието на кожата на конкретния пациент.

Колагеновите стимулатори подобряват естествения синтез на колаген в кожата и именно по този начин възвръщат и младежкия вид на лицето.

Колагеновите стимулатори представляват напълно резорбируеми инжекционни продукти, които подпомагат естественото производство на колаген в кожата. Тя става по-еластична, с подобрен тургор, лицето е видимо подмладено.

Подборът на продукти, които се използват в клиника Spectro IMA е подчинен най-вече на тяхната безопасност и устойчивост. Именно по тези критерии с случва изборът на Gouri и Karisma.

Колагеновите стимулатори осигуряват естествено изглеждащ резултат.

В случая контурирането на лицето, дефинирането на чертите и подобряването на общия  вид е свързано със стимулиране на естествени процеси в дълбоките слоеве на кожата. Ето защо и ефектът е здрав, сияен вид на лицето, с ясно изразени черти.

Отпускането на кожата и мускулите са едни от причините много хора да се замислят за контуриране на лицето и да започнат да проучват различните варианти за процедури. Притесненията, свързани с неестествените резултати, особено при първо посягане към инжекционните терапии, независимо дали става дума за филъри, колагенови стимулатори или друго, са също много често срещани. 

Едно от най-големите предимства при избора конкретно на колагеновите стимулатори е тяхното пълно резорбиране от организма. Тук може да се нареди и естественото разпространяване по цялата кожа така, че опасността от появата на всякакви неестетични ефекти да е сведена до минимум. Разбира се, това е валидно единствено в случаите, в които с терапията работят висококвалифицирани лекари – доверете се на тези от Spectro IMA.