Технологичният напредък несъмнено е причина за редица съвременни постижения в областта на естетичната дерматология и медицина – апаратните процедури правят подобряването на самочувствието по-безопасно и достъпно и се грижат за много от най-разпространените сред хората проблеми и тревоги относно външния вид.

Бръчките около очите са едни от първите издайници на възрастта.

Дори и в късните си 20 години много хора, особено дамите, често се сблъскват с фини бръчици и линии, отпускаща се кожа на клепачите, “пачи крак” и, изобщо, бръчки около очите, за които се опасяват, че с времето ще стават все по-зле. Доскоро обаче алтернативите за тези зони се ограничаваха с оперативна пластика на клепачите и ботулинов токсин.

Апаратните процедури за бръчки около очите са по-добро решение.

Могъществото на лазерите е ценен съюзник в борбата с бръчките около очите. Клиника Spectro IMA предлага широка гама от апаратни процедури, които подобряват вида на долния и горния клепач. Лазерните системи за неоперативен лифтинг подпомагат естествените процеси в кожата. Резултатът е по-добри нива на колаген и еластин, видимо по-млада и свежа зона около очите, по-слабо изразени бръчки и фини линии и значително редуциране на тъмните кръгове и “торбичките” около очите.

Лазерната терапия е безболезнена.

Едно от най-големите предимства на апаратните процедури за бръчки около очите е фактът, че те са напълно безболезнени и безкръвни. Продължителността им също е кратка – около 15 минути за процедура. Препоръчва се терапията да се повтаря веднъж на всеки три месеца за оптимални резултати, а на нея можете да се подложите още след навършването на 30 години, когато видът на кожата все още е достатъчно свеж, а естествените процеси за синтезиране на колаген и еластин не са засегнати.

Апаратните процедури работят добре дори при по-дълбоки бръчки.

Естествено, резултатите от лазерните процедури за бръчки около очите зависят от първоначалното състояние на кожата. Ако тя изначално е с много дълбоки линии и не оптимално поддържана във времето, то и резултатите ще бъдат по-малко видими. При редовна грижа в съответствие с препоръките на Вашия дерматолог, апаратните терапии повлияват много добре дори и по-дълбоки, динамични бръчки като т.нар. “пачи крак”.

Разбира се, филърите и класическата естестична хирургия остават вариант за премахване на бръчки около очите. Естествената красота обаче остава това, в което екипът на Spectro IMA вярва безрезервно – ето защо и поддържаме много широка гама от безкръвни, безопасни, безболезнени апаратни процедури без възстановителен период, които да спомогнат за запазването на максимално натурален, свеж външен вид. Всяка процедура се назначава и наблюдава от квалифициран за това лекар – защото здравето Ви е на първо място за нас.