Нежеланото окосмяване и справянето с него са сред проблемите, за които съвременната естетична медицина има безболезнени, безвредни, трайни решения. Лазерната епилация на цяло тяло се налага като едно от най-достъпните и дълготрайни такива. Най-важното, което трябва да знаете за нея, е синтезирано в следващите редове.

Лазерна епилация на цяло тяло – гаранция за добро самочувствие

Какво се крие зад фразата “лазерна епилация цяло тяло”?

Тук се включват няколко зони – цели крака, цял интим, цели ръце, коремна лента, горна устна. Те, разбира се, не се третират едновременно, а в рамките на няколко различни процедури.

За всяка част от тялото са характерни различни особености на косъма – пигментация, дебелина, кога се намира в необходимата за терапията фаза на растежа и други. Лазерната енергия унищожава фоликулите на космите, които се намират в анагенна фаза (именно тази на растежа). Тъй като в дадена зона не всички косми са в нея едновременно, се налагат по няколко процедури с високотехнологичните апарати за постигане на максимално добри резултати.

Така пълния процес на трайно обезкосмяване на цялото тяло може да се окаже много продължителен и да отнеме до 18 месеца. След приключването на целия цикъл са необходими поддържащи процедури веднъж годишно. Предвид факта, че лазерната епилация гарантира гладка кожа в продължение на 12-15 години, инвестицията откъм време и финанси определено си заслужава!

Преди да отидете към естетичната клиника

Уверете се, че избраното от Вас място да се подложите на лазерна епилация цяло тяло работи с висококачествена апаратура и специалисти на високо ниво. Макар че процедурите са неинвазивни и противопоказания почти няма, квалифицираният дерматолог е задължителна фигура по време на целия процес. Екипът на клиника Spectro IMA добре осъзнава това и залага на уреди за лазерна епилация на лидера в областта Alma Lasers, а терапиите се извършват само след консултация и под надзора на медицински професионалисти.

Помислете внимателно за плановете си в рамките на следващите 18 месеца и ги споделете с дерматолога по време на предварителните разговори, за да може той да Ви предложи оптимален график на процедурите и да Ви обясни всичко необходимо за грижата за кожата преди и след епилация.

Каква подготовка е необходима?

За да се подложите на лазерна епилация цяло тяло, необходимо е няколко седмици – най-малко 5-6 преди процедурите – да не използвате никакви методи за обезкосмяване, които изтръгват корените на космите. Заменете епилатора или коламаската със самобръсначка. 

Предвид качествено новите технологии, които използваме в Spectro IMA, друга специфична подготовка не е необходима, тъй като апаратите за лазерна епилация работят добре върху всички фототипове кожа, дори и такава с активен тен. 

Какви са противопоказанията?

Лазената епилация не се прилага, ако имате активна кожна инфекция – обриви, алергични реакции, екземи и други, както и при наличието на открити рани в зоните. Ако се притеснявате от някои бенки, белези и други в зоните, които ще се третират, обсъдете го с дерматолога по време на предварителните консултации, за да изберете оптимално решение. 

По време на бременност и кърмене също не е препоръчително да се подлагате на лазерни терапии. 

Има ли специфични грижи след процедурите?

Спрямо състоянието на кожата Ви, специалистите на клиниката ще Ви предложат и схеми за грижа след всяка процедура. Ключово при всички положения е да избягвате излагането на слънце на прясно третираните зони за поне 10 дни, както и в следващите 3-4 седмици след терапията да използвате задължително слънцезащитен крем с максимално висок фактор – 50+. 

Трайно гладката кожа е сред най-големите желания, свързани с външния вид, както за дамите, така и за много господа. Нещо повече – решенията за перманентно премахване на нежеланото окосмяване буквално са свързани с драстично повишаване на самочувствието, а и на качеството на живот като цяло. Като всяка естетична процедура обаче, и към лазерната епилация на цяло тяло трябва да се подхожда първо с мисъл за здравето. Доверете се за това на клиника Spectro IMA.