Мезотерапията е нежен, минимално инвазивен и ефективен метод за подобряване на вида на кожата и косата. В основата ѝ стои инжектирането на малки дози от специално подбрани съставки в дълбоките слоеве на кожата, като по този начин помага за бързото и дългосрочно постигане на желаните резултати. С течение на времето, тази терапия се превърна в една от най-предпочитаните от нашите клиенти и в тази статия ще можете да разберете защо това е така. 

Какво представлява мезотерапията?

Както вече споменахме, при тази терапия се инжектира коктейл от малки дози от различни съставки, като витамини, минерали, антиоксиданти и хиалуронова киселина, съобразени спрямо Вашето състояние и проблемната зона, която ще бъде третирана. Тези съставки се поставят директно в желаната област, като така действат локално и водят до бързи резултати.

Какви са предимствата ѝ? 

Мезотерапията значително подобрява външния вид на кожата чрез стимулиране на производството на колаген и еластин, което води до това тя да бъде по-плътна, еластична и млада. Освен това, терапията е известна със своето ползотворно действие при проблеми свързани с косата, като косопад и себорея, както и при третиране на целулит и борба с мастни натрупвания, благодарение на силното ѝ въздействие върху микроциркулацията в кръвта.

Какво да очаквате по време на процедурата?

Обикновено се препоръчва извършване на няколко сесии за оптимални резултати, като броят им може да е различен в зависимост от проблема, който се третира. Процедурата е бърза, безопасна и практически безболезнена, тъй като се използват тънки игли и леки анестетици. Времето за възстановяване е минимално, което позволява на пациентите да се завърнат към ежедневните си дейности веднага. Може да бъде комбинирана с други процедура или да се прилага самостоятелно, като няма сезонна ограниченост.

След колко време се вижда ефектът?

Ефектът от процедурата може да варира в зависимост от индивидуалните характеристики на кожата на всеки пациент, както и от конкретния проблем. Най-често първите забележими резултати при кожата на лицето се появяват след около 2-3 сесии, при косата след 4-6, а при целулит още след 1-2 посещения. След провеждане на оптимален курс за лице/тяло се наблюдава подобрение в текстурата и еластичността на кожата, стягане, намаляване на бръчките и увеличаване на хидратацията, а след третиране на скалпа – значително минимизиране на косопада, по-здрава, обемна и бляскава коса. 

Изпробвайте още днес естетична мезотерапия, мезотерапия при косопад и мезотерапия при целулит в медицински център SPECTRO IMA. Ние залагаме на процедури с висок клас продукти, изпълнявани от медицински лица, които ще изберат правилния подход спрямо Вашите индивидуални нужди.