Един от най-плашещите моменти при стандартната ринопластика чрез оперативна намеса е дългият, болезнен възстановителен период. Много хора – и мъже, и жени – биха се възползвали от възможността да коригират както естетични, така и дефекти, които са в резултат от преживяна травма, ако имат достъп до достатъчно щадяща процедура.

В този смисъл поставянето на филъри в носа се приема за революция в съвременната естетична дерматология.

Процедурата, подобна на другите терапии за лице с филъри, е много слабо инвазивна и, в сравнение с оперативната ринопластика, изключително кратка. В рамките на 20-30 минути опитният дерматолог може да постигне много добри резултати, поставяйки прецизно изключително малки количества филър на точните места.

Коригирането на дефекти-резултат от травма, “гърбици”, повдигането на върха – всичко това е възможно чрез поставяне на филъри в носа. 

Кои са основните предимства на неинвазивната ринопластика?

На първо място, това е краткият възстановителен период. Докато при оперативната намеса се налага и поставяне на пълна упойка, тук не е необходима никаква анестезия (в краен случай се използва локална под формата на крем). Това намалява много значително общите рискове за здравето, които произтичат от процедурата. 

Поставянето на филъри в носа не е свързано с появата на отоци и синини, така че веднага след процедурата спокойно можете да продължите с ежедневната си рутина. Разбира се, все пак е възможно да изпитвате лек дискомфорт, подобен на натъртване, на мястото на поставяне на инжекцията, но той отшумява естествено в рамките на ден-два.

На второ място, ефектът е видим веднага. Едно от най-големите притеснения по време на възстановителния период след оперативна ринопластика е именно какъв в крайна сметка е резултатът – тук то е елиминирано напълно. 

Кога не бива да се подлагате на процедура за неинвазивно коригиране на носа?

Поставянето на филъри е подходящо за хора, които нямат нарушена функционалност на дишането, която да изисква задължително оперативна намеса под формата на стандартна ринопластика. Ако желаете да намалите размера на носа си, неинвазивната процедура с филъри също не е подходяща.

Не бива да се прави процедурата, ако на местата, където ще се поставя инжекцията, има възпаления или разраняване, както и при непоносимост или алергия към някоя от съставките на филъра.

Дали процедурата е подходяща за Вас или не, най-добре ще прецени квалифициран медицински специалист.

Колко време продължава ефектът от процедурата?

Ефектът е дълготраен – най-често между 12 и 18 месеца. При желание на пациента, след изтичане на този срок отново може да се постави филър. Както всичко друго в естетичната дерматология обаче, и този срок е условен – в зависимост от състоянието Ви той може да варира.

Дерматолозите от Spectro IMA са готови да отговорят лично на тези и всички други възникнали въпроси във връзка с поставянето на филъри в носа – не се колебайте да се свържете с нас за индивидуална консултация!