Все по-рано започваме да се замисляме за първите признаци на стареене – това е особено валидно за дамите. Фини линии, издайнически бръчици, отпусната кожа на шията, най-често това са първите признаци, които, едва забелязани, посяват неприятни мисли за еднопосочното течение на времето в главите ни. От тук следва все по-дълбоко вглеждане, а самочувствието определено страда от това. Добрите новини са, че естетичната дерматология е напреднала дотолкова, че стегнатият, естествен младежки вид на кожата е постижим и без необходимостта от подлагане на опасни инвазивни процедури. 

Не отлагайте консултацията с дерматолог.

Именно опасението от болка, дискомфорт, нужда от хирургична намеса спират хората да потърсят мнението на квалифициран дерматолог още при първите признаци на стареене. Отпуснатата кожа на шията е нещо, за което често разпространен мит е, че няма какво да се направи – докато лицето може да бъде третирано, по-добре е областта на шията и деколтето да бъде покрита, за да не издава възрастта. Това обаче е напълно погрешно и, колкото по-рано се погрижите и за тази част от тялото, толкова по-добри резултати чрез неинвазивни терапии можете да постигнете. 

 

Лекарят ще Ви предложи апаратни процедури. 

Отпускането на кожата на шията и лицето и “размиването” на контурите могат да се дължат на много и различни причини – хормонални промени, резки колебания в теглото, естествени процеси на намаляване на колагена и еластина, напълно нормални с напредването на възрастта. В много от случаите обаче съвременните лазерни технологии позволяват постигане на отлични резултати само с няколко процедури. Контурирането, нехирургичният лифтинг, радиочестотният микронийдълинг са терапии, които квалифицираният екип на Spectro IMA ще обсъди с Вас, за да достигнете до оптималния за Вашия конкретен случай вариант. 

Защо апаратни процедури?

Когато има нужда от третиране на отпусната кожа на шията, основните аргументи в полза на апаратните процедури са три – на първо място, те са неинвазивни и безопасни, на второ, няма никакъв възстановителен период и не е необходимо да нарушавате ежедневния си ритъм, за да се възползвате от тях. На трето място, постигат се естествени, дълготрайни резултати. Лазерните платформи работят с патентована дължина на вълната, която прониква дълбоко в дермата и стимулира естествените процеси на синтез на колаген и еластин – така след 4-6 процедури, в зависимост от първоначалното състояние на кожата Ви, тя е видимо по-стегната, по-млада, с подобрен тен, невидими фини линии и петна. С други думи, апаратните терапии адресират едновременно няколко проблема, а третирането може да стане спокойно и в обедната Ви почивка. 

Клиника Spectro IMA работи с утвърдените платформи на лидера в областта Alma Lasers. Грижата за здравето и красотата Ви е поверена не само на най-новите технологии, а и на екип от висококвалифицирани специалисти в областта на естетичната дерматология, които предлагат индивидуално отношение към всеки пациент. Запишете своя час за консултация сега!