Желанието да запазите кожата си млада, а външният вид – свеж, без обаче да преминете границата на естетически красивото е напълно естествено. Именно на търсенето на решения в тази посока се основава и непрекъснато нарастващото разнообразие от процедури за премахване на бръчките.

Само допреди няколко десетилетия тези процедури са част от полето единствено на пластичната хирургия. Днес обаче апаратните решения, инжектирането на различни филъри, биостимулиращите резорбируеми конци допълват асортимента.

Пораждат обаче и редица въпроси от различно естество. 

Премахването на бръчките е достъпно повече от всякога, а информацията за всеки тип решения, както и за всяка отделна процедура, която обхващат те, се намира буквално “на един клик” разстояние. Това обаче води по-скоро до допълнителна несигурност и объркване сред желаещите да се възползват от възможностите на съвременната естетична дерматология и хирургия.

Потърсете консултация със специалист, за да вземете заедно с него решението кои процедури за премахване на бръчките са най-доброто решение конкретно за Вас.

Не се колебайте да зададете въпросите, които Ви хрумват – става дума не само за външния вид, а и за здравето Ви. От друга страна, професионалистите непрекъснато разговарят с хора с различна степен на познание в областта, така че със сигурност няма да Ви съдят, да Ви помислят за глупави или невежи. Специалистите от екипа на Spectro IMA имат богат опит както в медицината, така и в общуването с пациенти, ето защо най-доброто решение е спокойно да споделите с тях както желаните резултати, така и опасенията си.

Апаратните процедури дават много добри резултати без да е необходим болничен престой или да се налага да променяте ежедневната си рутина.

Възможността да се подложите на подмладяващи апаратни процедури в обедната почивка, без разрези, лекарства, синини и отоци със сигурност е примамлива. Лазерните процедури също се извършват от висококвалифицирани специалисти, стимулират естественото производство на колаген в кожата, при това при минимален дискомфорт. Резултатите от тях са видими много бързо, но оптималният вид се демонстрира след около 4-8 седмици, в зависимост от състоянието на кожата именно поради факта, че е необходимо време да се разгърнат естествените процеси.

 

Поставянето на филъри и работата с биостимулиращи резорбируеми конци също не бива да Ви плаши.

Факт е, че тук дозата дискомфорт е малко по-голяма. Ефектът е обратим – разтворите се абсорбират от организма за няколко седмици. При биостимулиращите резорбируеми конци едновременно с механичното опъване на бръчките се стимулират отново и естествените процеси на производство на колаген в кожата. Този ефект имат и някои инжекционни разтвори.

 

Пластичната хирургия е решението, което се взема най-трудно и предизвиква най-много страхове у хората.

Предвид факта, че все пак става дума за оперативна намеса, понякога  с немалък възстановителен период, сериозните притеснения са разбираеми. Възникват тук такива и от морално естество, а с разпространението на съдържание в социалните мрежи, което показва как една или друга известна личност се оказва буквално обезобразена от пластични хирурзи, страховете се увеличават още повече.

 

Кои процедури за премахване на бръчки са подходящи за Вас конкретно може да прецени само квалифициран специалист – консултирайте се с такъв и всичко ще бъде наред!