Сред основните цели на екипа на Spectro ima е подобряването на физическото и психическото здраве на пациентите. Тъй като знаем, че самочувствието зависи от много неща, през пролетта поставяме акцент върху възможностите за лазерно премахване на белези.

Работим с най-високия клас апаратура

Апаратните процедури се налагат като достъпно и сигурно решение за редица проблеми – стрии, белези, отпусната кожа, бръчки, пигментни петна, състаряване, натрупвания на мазнини и много други. За да бъдат обаче те наистина безопасни и да се постигнат желаните от пациентите резултати, ключови са качествата на апаратурата. Доверяваме се на лидера в областта на новите технологии Alma lasers, включително за фракционния CO2 апарат за лазерно премахване на белези.

Резултатите зависят от много променливи

Невъзможно е да се даде обобщен еднозначен отговор на това каква е успеваемостта на лазерното премахване на белези. От една страна, това зависи от състоянието на кожата и размерите и релефа на белега. От друга, много е важно да се срещнат очакванията на пациентите и възможностите на апаратурата. Така задачата на квалифицираните дерматолози на клиниката е да извършат задълбочен преглед и консултация и да обяснят на хората какво е възможно да бъде постигнато в техния случай.

Как действат лазерите?

Потенциалните пациенти се притесняват да се подложат на лазерно премахване на белези, тъй като не знаят точния принцип на действие на терапията. Фракционният CO2 лазер работи чрез проникване до дълбоките слоеве на дермата с лъч, не по-дебел от човешки косъм. Терапията стимулира естествената регенерация на кожата, така че постепенно белегът да бъде заменен от нова, свежа, млада и без дефекти тъкан. Обикновено това се случва след не повече от 6-8 процедури, между които трябва да има поне 3-4 седмици отстояние.

Пролетта е идеалното време за лазерно премахване на белези

След процедурите за лазерно премахване на белези се препоръчва да се избягва излагане на слънце на третираната зона поне 3-4 седмици, както и употребата на слънцезащитен продукт с много висок фактор. Ето защо пролетта, още преди температурите да са се повишили значително, а слънцето да се е издигнало високо, е подходящото време за терапията. През март, април и май все още властват дългите ръкави, поли и панталони, а мисълта за плаж е изкушаваща, но още далечна. Именно фактът, че летните почивки вече се планират, а всеки иска да изглежда максимално добре на плажа, може да се превърне в стимул за хората да потърсят процедури за подобряване вида на кожата. 

Начинът, по който изглежда кожата, е пряко свързан със самочувствието и самооценката. Белезите на видими места са едни от проблемите, които могат да понижат значително самоувереността. Екипът на Spectro IMA е тук, за да Ви предложи максимално безопасни и, едновременно с това, ефикасни начини за премахване на белези. Запишете своя час за консултация още сега!