Не само лицето и ръцете изискват специални грижи, за да се запази тяхната естествена младост и красота максимално дълго време. Шията и деколтето също са зони, които могат да издадат възрастта, още повече, че те често остават забравени от дамите тогава, когато започва употребата на първите противостареещи козметични продукти.

С времето естествените процеси на синтез на колаген и еластин се забавят – те изискват подпомагане и, колкото повече грижи с правилната козметика в комбинация с апаратни процедури полагате, толкова по-дълго ще се запази естественият младежки вид на кожата Ви.

Технологиите в помощ на естествената красота.

Само допреди няколко години единственият вариант за разрешаване на проблеми като отпусната кожа на шията или нужда от контуриране на лицето изискваха тежки, опасни, инвазивни процедури, резултатите от които бяха далеч от естественото. Сега обаче, когато “на мода” отново са натуралната красота и здравият външен вид, лазерните технологии са достатъчно развити, че само няколко апаратни процедури, напълно неинвазивни, могат да Ви помогнат да постигнете изключително добри резултати. 

За кого са подходящи апаратните процедури?

Отпуснатата кожа на шията може да бъде успешно третирана с лазерни платформи за стягане и лифтинг ефект при хора над 35 годишна възраст. Лазерните и радиочестотните апаратни процедури работят на един и същи принцип – третирайки зоната с насочена енергия с определена патентована дължина на вълната стимулират в дълбочина естествените процеси на синтез на колаген и еластин в кожата. Тъй като става дума за напълно неинвазивни терапии, те са подходящи практически за всеки човек, а противопоказанията са твърде малко и се свеждат до възпаления или открити рани в зоната.

Колко процедури са необходими?

Това зависи до голяма степен от състоянието на кожата и резултатите, които искате да постигнете. Обикновено достатъчни са 3-6 процедури с интервал от 2-3 седмици помежду им. Точните параметри зависят от избраната терапия и от преценката на дерматолога, който ще Ви консултира. Продължителността на всяка процедура е около 30 мин. 

Има ли възстановителен период?

Апаратните процедури за подобряване състоянието на отпусната кожа на шията на напълно неинвазивни, което означава, че нямат никакъв възстановителен период, не изискват и никаква предварителна подготовка. На практика непосредствено преди и веднага след тях можете да изпълнявате обичайната си ежедневна рутина без никакви притеснения. 

Екипът от квалифицирани дерматолози на клиника Spectro IMA предлага редица варианти на апаратни процедури за шия и деколте, които да Ви помогнат да възвърнете своята увереност, постигайки естествен външен вид само с няколко терапии. Не се колебайте да запишете своя час за консултация и да зададете всички въпроси, които Ви интересуват – с удоволствие ще отговорим на тях!