В наши дни слабото тяло не е гаранция за добро самочувствие – нещо повече, все по-често на преден план пред идеалното тегло излизат гладката кожа без целулит, стрии, нежелано окосмяване и пигментни петна. Това обаче се оказва по-трудно за постигане, отколкото свалянето на килограми. Тъкмо обратното – видимият целулит и стриите могат да се влошат при по-рязко отслабване. 

Вече има решение за един от най-упоритите проблеми с кожата.

Стриите – червени, а впоследствие и бели линии по кожата – се считаха съвсем до скоро за практически нелечими. Английското наименование – stretch marks – или буквално “следи от разтягане” показва много добре техния произход, а именно силно разпъване на кожата, при което колагеновите и еластиновите влакна се разкъсват. Най-често тези белези се появяват по корема, ханша, бедрата, гърдите, горната част на ръцете след бременност и кърмене, при рязка промяна в теглото, хормонални проблеми или бързо израстване в пубертета. Видимите белези са повод за ниско самочувствие, а невъзможността за премахването им е довела много хора – и мъже, и жени – практически до ръба на отчаянието. За тях обаче имаме добри новини – ново поколение апаратни процедури за лечение на стрии са достъпни в клиника Spectro IMA.

Премахването на стрии с лазер е подходящо за всеки пълнолетен.

Подобно на редица други апаратни процедури, премахването на стрии с лазер е неинвазивно – няма хирургична намеса и кожата не се наранява. Това означава, че за процедурата практически няма противопоказания. Клиника Spectro IMA работи с най-новите технологии на лидера в областта Alma Lasers – апаратите Accent Prime, Harmony XL Pro Pixel, въглеродният CO2 и фракционният лазер предлагат възможност да се работи успешно с практически всички типове кожа, от най-светлата и деликатна до най-тъмната, и помагат за заличаването на белезите.

Резултатът зависи от състоянието на кожата.

Именно първоначалното състояние на стриите е отправната точка, която води дерматолозите към решението кой тип апарат и колко процедури за премахване на стрии с лазер да назначат. Най-общо, лазерната терапия стимулира естественото производство на колаген така, че текстурата на кожата се подобрява и стриите се заличават или, ако са много дълбоки и стари, видимостта им намалява значително, а общия вид на тялото става осезаемо по-добър. В зависимост от характеристиките на пациента и избрания апарат, необходими са между 2 и 6 процедури, а времето помежду им ще Ви препоръча наш опитен дерматолог. Продължителността на всяка процедура зависи от големината на зоната и, отново, от състоянието на кожата – ето защо параметрите на терапията задължително се определят от висококвалифициран лекар. 

Самочувствието е пряко свързано с външния вид – не само на лицето, а и на тялото като цяло. Стегната и гладка кожа, младежко, но естествено излъчване, изискванията на съвремието като че ли нямат край. В Spectro IMA предлагаме бързи, безболезнени апаратни процедури, които да разрешат много голяма част от проблемите Ви, без болка и дълъг възстановителен период. Не се колебайте да запишете час за консултация!