Целулит

В Spectro IMA квалифицирани дерматолози ще ви консултират по отношение на борбата с целулита. Целулитът се опредлеля по различни степени на тежест, като може и да е представлява по-сериознен проблем на съединителната тъкан, а не само естетичен проблем. Квалифицираните ни дерматолози ще ви предложат най-добрите решение, съобразени с индивидуалните нужди на всеки. Разполагаме с най-добрите и доказани неинвазивни технологии в борбата с целулита.

Най-иновативните решения на медицината и технологиите в името на естествената красота.

Натрупването на мастна тъкан под кожата избутва прилежащата съединителна тъкан, създавайки неравна кожна повърхност и характерния за целулита външен вид. Целулитът се категоризира най- често чрез две класификации.

Целулит, категоризиран в три фази: Целулитът фаза 0 се определя с гладка кожа в легнала и изправена позиция, портокалова кожа само при всмукване, забелязва се лека загуба на еластичността на кожата. Целулит Фаза 1 се характеризира с гладка кожа при легнало положение, забелязва се целулит в изправена позиция. Целулитът във Фаза 2 е видим целулит в легнала и в изправена позиция. Целулитът е резултат от промени в структурата на подкожната мастна тъкан.

Целулит, категоризиран в четири стадия: първи стадий е подкожна водна задръжка, воден целулит, „портокалова кожа“; при втора степен има наличие на малка степен мастни натрупвания, кожата се усеща мека, при трета степен има наличие в голяма степен подкожна мастна тъкан заедно с наличие на фиброзна тъкан; четвърта степен – налице е голяма степен втърдена мастна тъкан заедно с голямо наличие на фиброзна тъкан, кожата се усеща твърда.

Промяната на мастния слой и появата на целулит са резултат от различни фактори на средата: стрес, заседнал начин на живот, лоши хранителни навици и хормонални проблеми (производството на естроген при жените). Намалената венозна циркулация и застой в лимфния дренаж причиняват задържане на течности, което допринася за появата на целулит. Кожата губи своя тонус и еластичност. Мастните клетки се трансформират в малки възловидни образования и така мастният слой притиска дермата и формира онази неравна текстура на кожата, наречена „портокалова кожа“.

Решения

Апаратни процедури

Мезотерапии

Пилинги

Инжекционни

Козметика

ZWave

Spectro IMA ви предлага високоефективна апаратна терапия за борба с целулита ZWave, Zimmer- немско качество технология, подходяща е за големи зони на третиране, доказала безопасността и високата си ефикасност чрез клинични проучвания, изследвана в продължение на 35 години, за да бъде съвършена за пациентите. Шоковите вълни представляват звукова / акустична / механична енергия, които могат да окажат огромно въздействие. Шоковите вълни активират метаболитната активност и стимулират кръвообращението и производството на колаген. Резултатът е гладка кожа, с подобрена еластичност. Обиколката на бедрото с присъстващ целулит може да бъде значително намалена чрез терапия с шокови вълни по безопасен начин. ZWave, Zimmer шокови вълни дава решение и във всички фази на целулит. Има и лимфен дренажен ефект и изхвърляне на токсини.

Подходяща възраст

над 20 години

Продължителност

3 минути на зона

Необходим брой процедури

10 процедури, 2 процедури на седмица

PrimeX, Accent Prime

Spectro IMA разполага с революционните апарати на Alma Lasers – глобален лидер в енергийно базираните устройства в медицинската естетика PrimeX последно поколение и Accent Prime с високи клинични резултати, доказани през годните.

PrimeXОптимално редуциране на целулит и цялостно контуриране на тялото. Ултразвукът се създава механичен ефект и малки шокови вълни, правейки процедурата по-ефективна. Използва и вакуум за създаване на непрекъснат контакт между апликатора и кожата, като така осигурява максимално равномерно доставяна на Ултразвукова енергия за постигане на най-добри резултати при намаляването на обиколките и разграждането на мастните натрупвания. Ефектът е осеазаем ще от първата процедура, като максималният ефект е бърз, само след 4 проведени третирания. Патентованата технология комбинира ултразвук и радиочестота. Радиочестотата стяга кожата, стимулира неоколагенезата, подобрява тургура на кожата и еластичността. Резултатът е видим още след първата процедура, като по протокол са необходими 4 процедури за несравними резултати.

Accent Prime е високотехнологична платформа, която разгражда упоритите мастни натрупвания в различни зони тялото, стяга кожата и видимо редуцира целулита.

Чрез съчетаване на ултразвукови и радиочестотни технологии, иновативната технология постига бързи и безкомпромисни естетични резултати. Alma Accent използва комбинация от ултразвукова,  радиочестотна енергия и механичен масаж, за да засили метаболизма на мастната тъкан и да редуцира обема на мастните клетки, стимулирайки лимфния дренаж и постигайки видимо заглаждане на текстурата на кожата.

Подходяща възраст

над 20 години

Продължителност

20 минути

Необходим брой процедури

4-6 процедури

Сертифицираните и опитните дерматолози на Spectro IMA ще ви консултират безплатно, за да получите максимална информация за процедура, времетраене, финансови параметри, ще отговорят на всички ваши индивидуални въпроси и нужди.