Целулит

В Spectro IMA квалифицирани дерматолози ще ви консултират по отношение на борбата с целулита. Целулитът се опредлеля по различни степени на тежест, като може и да е представлява по-сериозна патология на съединителната тъкан, а не само естетичен проблем. Квалифицираните ни дерматолози ще ви предложат най-добрите решение, съобразени с индивидуалните нужди на всеки. Разполагаме с най-добрите и доказани в света неинвазивни технологии в борбата с целулита.

Най-иновативните решения на медицината и технологиите в името на естествената красота.

Натрупването на мастна тъкан под кожата избутва прилежащата съединителна тъкан, създавайки неравна кожна повърхност и характерния за целулита външен вид. Целулитът се категоризира най- често чрез две класификации.

Целулит, категоризиран в три фази: Целулитът фаза 0 се определя с гладка кожа в легнала и изправена позиция, портокалова кожа само при всмукване, забелязва се лека загуба на еластичността на кожата. Целулит Фаза 1 се характеризира с гладка кожа при легнало положение, забелязва се целулит в изправена позиция. Целулитът във Фаза 2 е видим целулит в легнала и в изправена позиция. Целулитът е резултат от промени в структурата на подкожната мастна тъкан.

Целулит, категоризиран в четири стадия: първи стадий е подкожна водна задръжка, воден целулит, „портокалова кожа“; при втора степен има наличие на малка степен мастни натрупвания, кожата се усеща мека, при трета степен има наличие в голяма степен подкожна мастна тъкан заедно с наличие на фиброзна тъкан; четвърта степен – налице е голяма степен втърдена мастна тъкан заедно с голямо наличие на фиброзна тъкан, кожата се усеща твърда.

Промяната на мастния слой и появата на целулит са резултат от различни фактори на средата: стрес, заседнал начин на живот, лоши хранителни навици и хормонални проблеми (производството на естроген при жените). Намалената венозна циркулация и застой в лимфния дренаж причиняват задържане на течности, което допринася за появата на целулит. Кожата губи своя тонус и еластичност. Мастните клетки се трансформират в малки възловидни образования и така мастният слой притиска дермата и формира онази неравна текстура на кожата, наречена „портокалова кожа“.

Решения

Апаратни процедури

Мезотерапии

Пилинги

Инжекционни

Козметика

Revital celluform

Мезотерапия при целулит: методът представлява серия от микроинжекции, които се инжектират в слоевете на кожата епидермиса, дермата или хиподермата, което зависи от третирания проблем.

REVITAL CELLUFORM Инжекционна техника за редукция на целулит

Индикации: целулит, локализирани мастни натрупвания, липолиза, локализирано натрупване на мазнини, нарушена микроциркулация

Revital celluform е една нежна „липосукция“, изразяваща се в специалната формула, която намалява равномерномастния слой и подобрява еластичността на кожата, без да оставя белези или увреждания.

Соев лецитин: извлек от соеви семена, спомагащ за разграждането на мазнините. Притежава антихиперлипидемични свойства, спомага за разграждането на натрупаните мазнини.

Фосфатидилхолин: спомага за трансформирането на мазнините в енергия. Като резултат от действието му седалищините части, бедрата, горните части на ръцете и коремът намаляват обиклката си. Това е естествена съставка, напълно безопасна за организма.

Броят на процедурите зависи от типа и състоянието на целулита. Резултатите са видими още след първата процедура. Препоръчва се по една процедура на всеки две седмици (от 6 до 10 процедури). Поддържащата терапия е в две сесии годишно.

Подходяща възраст

над 20 години

Продължителност

Необходим брой процедури

6-10 в интервал от 2 седмици

Сертифицираните и опитните дерматолози на Spectro IMA ще ви консултират безплатно, за да получите максимална информация за процедура, времетраене, финансови параметри, ще отговорят на всички ваши индивидуални въпроси и нужди.