Използването на филъри е един от най-популярните начини както за попълване на бръчки, така и за стимулиране на естествените процеси на синтез на колаген и еластин в кожата. Много хора, които биха искали да възвърнат младежкия вид на кожата си, без обаче визията им да стане неестествена, се притесняват да прибягнат до тях. Ето защо днес ще поговорим именно за това възможно ли е постигането на естествен резултат при употребата на филъри.

Някои от съставките на филърите са естествени за организма.

Най-яркият пример тук е хиалуроновата киселина, която е не само естествена за човешкото тяло, но и една от основните съставки на дермокозметиката и филърите. Многото предимства на хиалуроновите филъри ги превръщат в едни от най-често използваните продукти за изглаждане на бръчки по цялото лице. Тъй като нуждите на различните зони и различните кожи варират значително, и тези препарати имат значителен спектър от плътност, твърдост, период на разграждане в организма. Всички те обаче се резорбират напълно и без странични ефекти в рамките най-много на една година.

Ефектът от филъра зависи от неговото качество.

Притеснително е, че редица козметични студия правят на пръв поглед безобидни процедури като инжектиране на филъри в устните или малките бръчици около очите и носа. Задължително е продуктите не само да са сертифицирани от органите на ЕС, но и да се прилагат от квалифицирани дерматолози. Ето защо, ако искате попълването на бръчките Ви да донесе естествен, естетически издържан, безвреден за общото Ви здраве резултат, е задължително да се обърнете към квалифицирана клиника и реномиран дерматолог. Ако спазите тези базови изисквания, можете да получите младежки вид и дългосрочни ползи за кожата с помощта на филъри.

За какво са подходящи и за какво не филърите?

Повечето филъри на основата на хиалуронова киселина, в зависимост от текстурата си, могат да се справят с изглаждането на бръчки и цялостното контуриране на лицето. Проблеми като фини линии, бръчки около носа и устата или около очите, мимически бръчки, двойна или плоска брадичка могат да бъдат разрешени с помощта на такива продукти. Нещо повече – част от тях, известни под наименованието “скинбустъри” не само попълват бръчките, а и стимулират естественото производство на колаген и еластин в кожата, докато се резорбират от организма.
За запълване на бръчки на челото обаче филърите невинаги са подходящо решение. В областта над веждите решението обикновено е пълна релаксация на мускулите, което се постига с помощта на ботулинов токсин – тук за естествен външен вид обаче е трудно да се говори, тъй като се блокират множество характерни мимики.

Естествен външен вид и филъри не са две противоположни понятия – нещо повече, професионално поставените продукти могат да донесат и други позитиви за кожата Ви, извън моменталното изглаждане на бръчките. Запишете своя час за консултация в клиника Spectro IMA, където екип от квалифицирани дерматолози ще предложи най-доброто решение конкретно за Вас.