Това е изключително труден въпрос, който няма еднозначен отговор – всеки ден екипът на Spectro Ima се сблъсква с множество пациенти и потенциални такива, които имат своите, несъмнено основателни в собствените им очи, различни причини. Вземането на подобно решение, дори само да се направи консултация с опитен дерматолог по въпроса, може да има множество корени – както физиологични, така и психични.

 

Желанието младостта да не отминава е водещо.

С напредването на апаратните терапии и развитието на дермокозметиката и биохимията процедурите за премахване на бръчки стават все по-малко инвазивни или неинвазивни изобщо. Това премахва един от основните възпиращи фактори за много хора – страхът от хирургичната интервенция. Резултатите са все по-естествени, а процедурите могат да се направят буквално в обедната почивка и не изискват почти никакъв възстановителен период или промяна на ежедневната рутина. Това означава, че вечната, или поне значително по-дълготрайната, младост и свежест на кожата е вече напълно достъпна за всички. Ето защо и все повече хора се обръщат към дерматологичните клиники при появата на първите фини линии или дори преди това.

Много хора имат нужда да повишат самочувствието си.

Запълването на бръчките на челото, например, може да означава едно нещо по-малко в тялото им, от което да се притесняват. Като цяло, процедурите за премахване на бръчки гарантират по-свеж вид на кожата, естествена стимулация на производство на колаген и други ефекти, които несъмнено подобряват външния вид. Има и мигновени резултати, но след няколко сесии лицето буквално “разцъфва” – това усещане води до по-добро самочувствие, до повече увереност в собствената привлекателност.

Желанието да се харесат на другите е опасна причина.

Апаратните терапии са неинвазивни, а филърите се абсорбират изцяло от организма след няколко седмици. Така процедури, направени от специалист-дерматолог са напълно безопасни от гледна точка на физическото здраве. Тъй като в Spectro Ima държим на грижата както за него, така и за психичното здраве, винаги искаме да се уверим, че решението на потенциалния пациент да се подложи на процедури за премахване на бръчки е продиктувано от разумни доводи.

Психичното и физическото здраве вървят ръка за ръка – ето защо е много важно когато вземате решение да се подложите на определена терапия е важно то да бъде информирано и осъзнато. В Spectro Ima всяка процедура, дори и неинвазивните, се консултират със специалист-дерматолог с дългогодишен опит в сферата на естетичната медицина, който преценява какво е подходящо за конкретния пациент и спрямо индивидуалното състояние на кожата и общия му физически статус. Това е важно както за нас, така и за Вас, тъй като гарантира именно вземането на осъзнато решение, което е първата стъпка към удовлетворението от резултатите от терапията.